avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate

Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a intocmit dosar penal, retinere permis si eliberare dovada fara drept de circulatie. Intre timp am fost chemat sa dau declaratie de clementa. Cum nu am mai primit nici o citatie am fost la politie sa vad daca au inaintat dosarul spre parchet, mi-au spus ca da dupa care am fost la parchet si mi-au spus la ce procuror e dosarul si sa astept sa-mi vina citatie care nu cred ca va veni curand daca el inca nu s-a ocupat de dosarul meu desi a trecut o luna de zile de cand este la el. Intrebarea mea este daca pot sa-mi recuperez mai repede permisul sau sa imi dea ceva dovada procurorul pana la solutionarea cazului deoarece eu nu lucrez in oras si imi trebuie permis pentru a ma deplasa la locul de munca. Si inca ceva daca mi-am inmatriculat masina pot sa o folosesc ca proba la dosar pentru a-mi inapoia mai repede permisul.Tin sa precizez ca alte antecedente penale nu am avut nici macar o amenda, si sunt incepator nu am stiut cat de grava este situatia dar nam avut ce face. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
dodo7, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mutulika , utilizator 13:01, 1 Iunie 2009
in 15 zile de la fapta, puteti contesta procesul verbal...vedeti si dvs...apoi mergeti la seful politiei care v-a emis procesul vb. si prelungiti-va dovada de circulatie.
va multumesc foarte frumos ca mi-ati raspuns. problema e ca mi-a dat dovada fara drept de circulatie si nu are ce sa-mi prelungeasca. O sa ma duc maine si la agentul care mi-a facut proces verbal sa-mi dea dovada de circulatie pentru ca l-am intrebat de ce imi retine permisul si a spus ca preventiv ca sa nu mai calc stramb insa acuma totul s-a schimbat pt. ca masina mi-am inmatriculato. Daca pot gasi si alte posibilitati pentru ami elibera dovada sau chiar restitui permisul va rog din suflet sa ma ajutati.
Agentul a procedat in mod gresit.
In cazul infractiunii de "conducere neinmatriculat" (cu nr. expirate) prev de art. 85 alin. 1 din OUG 195/2002 se retine permisul, DAR dovada se da cu drept de circulatie (30 de zile).
Ce trebuie sa faceti :
1. solicitati Parchetului o "adeverinta" din care sa rezulte incadrarea faptei.
2. Mergeti cu adeverinta la Seful Serviciului Politiei Rutiere (din cadrul IPJ) si solicitati eliberarea unei DOVEZI CU DREPT DE CIRCULATIE. (agentul constatator nu mai poate indrepta eroarea)
3. Urmeaza ca apoi sa prelungiti dovada pana la solutionarea dosarului penal.
Solutia va fi SUP cu amenda administrativa mai mica de 1000 RON.
am fost la parchet iar cei de acolo mi-au spus ca ei nu pot elibera nici o adeverinta. La seful politie rutiere nu cred ca mai are rost sa ma duc pentru ca sigur nu-mi va elibera nimic. Va rog mult sa-mi spuneti mai pot face ceva sau nu-mi ramane decat sa astept citatie de la procuror!
Faceti un memoriu adresat Sefului Politiei si solicitati totusi o audienta la acesta prin care sa-i aratati ce s-a intamplat. Este vorba de o evidenta greseala procedurala, politistul savarsind un abuz prin faptul ca nu va dat dovada CU drept de circulatie. Incercati sa discutati si cu acesta (politistul care a gresit) si spuneti-i ca ati discutat cu un avocat care v-a spus ca fapta dumnealui intruneste elementele constitutive ale infractiunii de neglijenta in serviciu sau poate fi chiar abuz in serviciu conta intereselor persoanelor.
Sau poate cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care sa se ocupe de aceasta situatie neplacuta.

Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Conducere auto cu nr. rosii expirate, fara sa stiu. marin82 marin82 Buna seara. Am fost oprit in trafic de un echipaj de politie care s-a luat dupa mine cu girofarul si sirena pornita desi nu facusem nimic. Am oprit imediat iar ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Sup si permis retinut - de cand incepe perioada de suspendare? terence terence Am primit scoaterea de sub urmarire penala prin urmare am permisul suspendat 90 zile. Permisul mi-a fost retinut pe 12 ianuarie fara drept de circulatie asta ... (vezi toată discuția)