Am primit scoaterea de sub urmarire penala prin urmare am permisul suspendat 90 zile.
Permisul mi-a fost retinut pe 12 ianuarie fara drept de circulatie asta inseamna ca cele 90 de zile incep din data de cind mi-a fost retinut permisul,sau de cind am primit solutionarea de la procuror.
nu, perioada suspendarii incepe abia dupa emiterea unei decizii de catre seful IPJ din care face parte serviciul rutier care a intocmit dosarul penal.
practic, parchetul va redacta ordonanta SUP, va trimite dosarul la politia rutiera iar acestia vor emite o decizie ce se va comunica (si care va contine perioada de suspendare). Abia atunci veti cunoaste intinderea celor 90 de zile - de la ce data va incepe si cind se va finaliza.
In data de 12 ianuarie am fost prins de politia de frontiera nu de cea rutiera,dosarul a fost trimis la parchet.Permisul a fost retinut in data de 16/01/2012 fara drept de circulatie.
In data de 28/02/2012 am primit ordonanta de SUP,cu ea am fost la politia rutiera,prin care mi-a fost adus la cunostinta ca pot sustine examenul de reexaminare si ca daca i-l iau imi da permisul pe loc.
Intrebarea este de cind incep cele 90 de zile,de cind am primit dovada fara drept de circulatie,sau de cind am primit SUP,
Multumesc