avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SUP si permis retinut - de cand incepe perioada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SUP si permis retinut - de cand incepe perioada de suspendare?

Am primit scoaterea de sub urmarire penala prin urmare am permisul suspendat 90 zile.
Permisul mi-a fost retinut pe 12 ianuarie fara drept de circulatie asta inseamna ca cele 90 de zile incep din data de cind mi-a fost retinut permisul,sau de cind am primit solutionarea de la procuror.

Cel mai recent răspuns: terence , utilizator 21:46, 2 Martie 2012
nu, perioada suspendarii incepe abia dupa emiterea unei decizii de catre seful IPJ din care face parte serviciul rutier care a intocmit dosarul penal.
practic, parchetul va redacta ordonanta SUP, va trimite dosarul la politia rutiera iar acestia vor emite o decizie ce se va comunica (si care va contine perioada de suspendare). Abia atunci veti cunoaste intinderea celor 90 de zile - de la ce data va incepe si cind se va finaliza.
In data de 12 ianuarie am fost prins de politia de frontiera nu de cea rutiera,dosarul a fost trimis la parchet.Permisul a fost retinut in data de 16/01/2012 fara drept de circulatie.
In data de 28/02/2012 am primit ordonanta de SUP,cu ea am fost la politia rutiera,prin care mi-a fost adus la cunostinta ca pot sustine examenul de reexaminare si ca daca i-l iau imi da permisul pe loc.
Intrebarea este de cind incep cele 90 de zile,de cind am primit dovada fara drept de circulatie,sau de cind am primit SUP,
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.u.p. : cum recuperez permisul suspendat? ContSters40598 ContSters40598 Intrun dosar penal, avand ca obiect sav. infractiunii de \"conducere pe drumurile publice a unui autovehicul...\"art. 86 al.2 din OUG 195/2002, s-a dispus prin ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)