avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... S.U.P. : Cum recuperez permisul suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

S.U.P. : Cum recuperez permisul suspendat?

Intrun dosar penal, avand ca obiect sav. infractiunii de "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul..."art. 86 al.2 din OUG 195/2002, s-a dispus prin ordonanta sup si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, respectiv o amenda de 700 lei.
Cum isi recupereaza persoana cercetata permisul suspendat?
Am inteles ca lit.d , art.113 din legea 195/02 a fost abrogat.
Ce trebuie facut pentru recuperarea permisului suspendat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 16:10, 2 Februarie 2009
platesti amenda la finante dupa care mergi la parchet cu chitanta de unde vei primi o hartie cu care mergi la politie si daca a trecut mai mult de 90 zile de cand te-a prins politia vei primi carnetul.
Un art. de lege, ceva?
OUG nr.195/2002 prevede:
Art. 113. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;
.....
Da, multumesc. Nu aveam dovada care a primit-o cel in cauza de la Politia rutiera.
Da, suspendare este prev. pana la solutionarea dosarului penal.
Multumesc.:coffee:
Mai am o intrebare:

Daca pe dovada scrie ca este "fara drept de circulatie", ce trebuie sa fac?
Am aceasta ordonanta de sup, s-a platit amenda administrativa, cum recuperez permisul retinut?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, as aprecia mult daca ma poate ajuta cineva in problema recuperarii permisului de conducere urator urator Am fost cercetat penal pentru comiterea unei infractiuni prevazute art.86 al. 2 din OUG 195/2002. Dupa 2 ani in temeiul dispozitiilor art. 262 pct. 2 lit. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat. trebuie sa sustin din nou examen? ContSters182590 ContSters182590 am si eu o problema legala care s-a rezolvat. dar sunt nedumerit poate ma ajuta cineva. am fost cercetat pt savarsirea infranctiunii de la art85 alin 1 din oug ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conform art. 86 3 cod rutier aris_crina aris_crina daca am incredintat masina spre a fi condusa unei persoane care nu detine permis de ce mi-au retinut si mie permisul??????#-o (vezi toată discuția)