avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru permis suspendat deși am dovada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru permis suspendat deși am dovada de circulatie

Buna seara. Am avut permisul suspendat la Bacău și am primit dovada de circulație. In ziua când am primit dovada am fost oprit de poliția din Ialomița și mi s a făcut dosar penal pentru permis suspendat deoarece așa apar in baza de date, care nu a fost actualizata de către parchetul din Bacau. Ce am de făcut in cazul acesta? Am prezentat dovada de circulație și degeaba.
Cel mai recent răspuns: Ionuttalpeanu , utilizator 11:17, 31 Octombrie 2018
Nu actualizează Parchetul baza de date.
Încercați să detaliati situatia de fapt, din descrierea dvs eu nu inteleg cronologia evenimentelor.
Pentru ce ati avut permisul suspendat?
Dovada era cu drept de circulatie?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am avut permisul suspendat la Iași deoarece am lovit ușor autoturism și ne am înțeles pe cale amiabila dar cetățeanul m a reclamat la poliție fără sa știu. Aceia mi au suspendat permisul. Nu am știut. Eu locuiesc in Teleorman. Am primit înștiințarea acasă la câteva luni, in acest timp eu am condus fiind șofer de tir. Am fost oprit la Bacău de un echipaj de poliție pt viteza am primit amenda, dar la verificări apăream cu permisul suspendat. Menționez încă o data ca înștiințarea am primit o după incidentul de la Bacău. Am făcut toate demersurile pt a primi dovada cu drept de circulație. Pe 29 oct am primit dovada de la parchet Bacău, am fost cu ea acolo la poliție și mi s a spus ca nu trebuie sa o înregistrez sau alte demersuri. Drept pt care am condus iar pe data de 30 oct am fost oprit de poliția din Ialomița și mi s a făcut dosar penal pt ca apar cu permisul suspendat. Menționez dovada e cu drept de conducere. Ce pot sa fac? Va mulțumesc pt răspuns.
Din cate inteleg aveti 2 dosare penale.
Nu inteleg cu v-au eliberat dovada cu drept de circulatie, in cazul savarsirii infractiunii prev. de art. 335 alin. 2 c.p, se elibereaza dovada fara drept de circulatie, cititi art. 111 alin. 3 din OUG 195/2002.

Mi s a eliberat dovada cu drept de circulație de la parchet bacau având permisu suspendat iar de la politie de la bacau mi s aspus ca pot circula doar in baza hartiei data de parchet.si dupaia m a oprit politia la ialomița și m acăutat în baza de date si figuram tot cu el suspendat si mi s a întocmit dosar penal
Nu am doua dosare. La Bacău situația e in felul următor: În dosarul de la bacau sunt in calitate de suspect până la soluționare si procurorul de la băcau mi a dat dovada până la solutionare. La Bacău parchetul trimite la IPJ ca mi au dat dovada ceea ce durează 2,3 zile. Nu au apucat sa trimită și eu am fost oprit in acest timp in Ialomița unde la verificare figurez cu permisul suspendat. La Ialomița e alta procedura, după ce Primești dovada de la parchet mergi cu ea la IPJ și o înregistrează. Într-adevăr poliția Ialomița a spus ca dovada e valabilă dar in baza de date nu e înregistrată. Docada e cu drept de circulație 30 de zile. Chiar nu știu de sa fac și unde sa merg. Va mulțumesc pt răspunsurile prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisu suspendat IonutDRW IonutDRW Buna seara.mi sa întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisu suspendat care este in curs de cercetare.am mers la bacau pentru a face cerere la parchet ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat limita de viteza hugh1001 hugh1001 pot conduce autoturismul daca cei de la ipj bacau nu mi lau trimis iar la politie nu figurez cu permis suspendat mentionez ca am o contestatie pe rol anpotriva ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere fara sa fiu anuntat edemy edemy am o problema cu permisul de conducere, -momentan locuiesc si lucrez legal in Marea Britanie iar compania unde eu lucrez mi-a solicitat schimbarea permisului ... (vezi toată discuția)