avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere fara sa fiu anuntat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere fara sa fiu anuntat

am o problema cu permisul de conducere,
-momentan locuiesc si lucrez legal in Marea Britanie iar compania unde eu lucrez mi-a solicitat schimbarea permisului de conducere romanesc cu unul englezesc.
Am demarat toate formalitatile acum 2 saptamani pt asta,doar ca azi am primit o scrisoare de la DVLA UK precum ca mi-au verificat permisul in Romania si ca permisul meu nu este valid.
Mentionez;-in anul mai 2013 am condus un autovehicul cu numerele expirate de 2 zile (mi-am asumat acest lucru pt ca a fost o urgenta pt spital),am fost oprit de catre Politia de Frontiera si acestia mi-au intocmit dosar ,-in decembrie 2013 am primit o amenda administrativa de 500ron pt fapta savarsita, pe care am achitat-o la termen,asta este tot ce am primit eu ,azi am sunat la politia locala si mi-au zis ca atunci permisul meu a fost suspendat ,doar ca eu nu am primit nici-o instiintare de a preda permisul de conducere, este 1an si jumatate de atunci iar eu nu am stiut acest lucru ,chiar de 1an si 4luni sunt in Marea Britanie si am condus zilnic ,lucru care ma putea costa libertatea,
Va rog sa ma ajutati in cazul meu ,imi pot pierde serviciul pt faptul ca nu mai detin permis de conducere,pt ca autoritatea britanica mi l-a retinut,am vorbit cu ei despre asta si mi-au zis ca Politia Romana a facut mentiunea catre ei ca permisul meu nu este valabil iar ei il vor trimite in Romania daca nu fac dovada printr-un document dat de Politia Romana ca permisul meu este valabil.
Chiar daca era suspendat consider ca era dreptul meu sa fiu anuntat pentru a preda permisul ,dar asta nu s-a intamplat niciodata,
Sunt dispus sa merg in oricare instanta pt a-mi recastiga dreptul de a conduce din nou si de a-mi recupera permisul ,iar daca cineva a gresit in acest caz vreau sa plateasca ,pt ca eu am riscat enorm conducand in afara Romaniei fara sa stiu ca permisul meu nu mai era legal.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:28, 10 Octombrie 2014
Cu ordonanta de NUP si dovada fara drept de circulatie trebuia sa mergeti la politie, este firesc sa figurati cu dreptul de a conduce suspendat, este doar vina dvs.
dar eu nu am stiut niciodata acest lucru, nu mi-a fost solicitat sa predau permisul ,am avut doar citatia cu neinceperea urmaririi penale si amenda de 500ron,era dreptul meu sa fiu instiintat,si a trecut 1an si jum. de atunci ,iar dupa ce am achitat amenda am depus chitanta la Parchet
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
edemy, utilizator
ați avut altceva decât citația cu neînceperea urmării penale. ați avut o rezoluție a procurorului (o sentință, ca să înțelegeți) în care era detailată sancțiunea aplicată. poate că acolo scrie că se suspendă permisul de conducere?!?
strigator la cer !!!!!!!! azi am sunat la Politia IPJ , stiau cazul meu , permisul meu figura ca este suspendat din iunie 2013 , am cerut o explicatie pe care nu am primit-o concludent
--- ,, da domnule ! vedem ca a fost suspendat ,remediem imediat problema , probabil a urmat un dublu click ,GATA! din momentul de fata permisul dumneavoastra este din nou VALID. asta este ,sa rezolvat.
Nu imi venea sa cred dracu se intampla ,am apelat din nou ,cerand o explicatie mai detaliata, am primit acelasi raspuns ,STATI LINISTIT ,ACUM SA REZOLVAT!
Nu am primit nimic in schimb de la acel domn politist , nefiind lamurit am apelat la Politia Rutiera cerand sa vorbesc cu domnul comandant ,dansul nefiind acolo ,am fost preluat de catre o doamna/domnisoara foarte amabila care mi-a confirmat ca permisul meu este ok ,adica figureaza in evidentele lor ca este VALID , ulterior i-am explicat precedenta convorbire pe care am avut-o inainte la IPJ si dansa mi-a explicat ca am avut o suspendare,chiar daca nu am fost instiintat de asta , suspendarea mea a expirat de mult chiar daca nu am predat permisul ,nu mai trebuie sa imi fac nici-o problema ,acum este din nou valid .-evident ca nu imi putea spune ca cineva a gresit in cazul meu.

Marea problema pe care o am acum este ca DVLA UK a trimis deja permisul meu in Romania si imi cer o scrisoare oficiala din partea Politie Romane precum ca permisul meu a fost validat ,iar acea scrisoare o pot obtine doar personal de la Politia Rutiera pt ca nu am nici-o imputernicire fata de cineva sa ma reprezinte in lipsa mea.

INTREBARE?-cum e posibil asa ceva in anul 2014, e clar ca undeva a fost o eroare in cazul meu , iar acel/acea cineva care a gresit cred ca ar trebui sa plateasca !!!!! nu e normal sa stau pe drumuri pentru a recupera CEVA , mai ales ca eu a trebuit sa conduc atata timp de atunci fara sa stiu de fapt ca permisul meu nu mai este valid,,,,multumesc lui D-zeu ca nu sa intamplat vreun eveniment rutier.


VA MULTUMESC!!!
Nu e nimeni de vină pentru faptul că D-voastră nu știți că după comiterea unei infracțiuni la regimul circulației vi se suspendă permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Întrebare ridicare permis de către autoritățile din uk Madalain Madalain Salut! Am si eu o problemă! Am fost prins conducând fără asigurare in Anglia, am luat amenda 300 de lire, 6 puncte și mașina, am platit amenda, și miau ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am plecat in anglia cu permis romanesc, l am schimbat ... Pairal Pairal Buna seara, am plecat in Anglia cu permis romanesc, l am schimbat acolo cu unul de uk iar dupa 5 ani am revenit in tara. Sunt deja 2 ani de cand lucrez in ... (vezi toată discuția)