avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere autoturism cu permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere autoturism cu permis suspendat

Am fost depistat in trafic cu permisul auto suspendat.

La control am prezentat o dovada din data de 29.10.2008 pe o singura zi, 29.10.2008. Stiind ca perioada de suspendare a fost de pe 30.10.2008 timp de 30 de zile (in data de 29.11. 2008 expira) in urma pierderii unui recurs care prevedea suspendare sus amintita -am depus permisul pe data de 29,10.08. la Ipj Cv.
Permisul a fost suspendat pentru depasire neregulamentara 30 zile.

In urma verificarii in baza de date nationala aflu ca permisul imi este suspendat si ca termenul este pana in data de 28.12.2008,

Dupa spusele agentului aflu ca el crede ca termenul s-a majorat cu 30 de zile pentru ca permisul nu a fost predat in termen de 15 zile lucru probabil.

S-a pomenit de o scrisoare a Ipj Cv. care ar fi trebuit sa contina termenul de suspendare, aceasta a ajuns la adresa de domicilui dar cum nu locuiesc acolo a semnat mama mea si mi-a trimis-o prin posta la adresa unde locuiesc fara forme. Nu a mai ajuns sau a disparut din posta deci nu stiu termenul scris acolo.

Am condus deoarece am crezut ca imi incetase suspendarea. Am fost testat si cu alcooltest-ul cu rezultatul negatv 0,00mg/l
Agentul constataor a scris un proces verbal si eu am dat o declaratie.

A spus ca voi fi chemat la politie.

Acestea fiind mentionate cum as putea sa raman doar cu o amenda si fara anularea permisului?

Precizez am toate categoriile A,B,C,D,E -ar necesita un efort mare atat material cat si de timp.

Pana la impunerea definitiva a sentintei ce se intampla cu permisul meu?

Vechimea se prescrie in cazul anularii?

Astept sfaturi si recomandari referitoare la modul in care ar trebui abordata intalnirea de la sediul politiei si cum se va derula in continuare cazul.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
Ionatan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:41, 10 Decembrie 2008
Doresc sa mai precizez ca nu am primit nimic la mana din partea agentului constatator.

O idee ceva care sa ma ajute?
Nu e nimeni sa imi dea un sfat? Poate au mai fost situatii asemanatoare,
Mentionez nu am avut probleme cu politia decat de natura contraventionala si din ceea ce am citit in lege nu sunt lamurit, cu suspendare sau fara pedeapsa in oricare situatie atrage anularea permisului?

Va multumesc!
Nimic? :(
Problema este ca nu se intelege nimic din ceea ce ati scris.
Si am citit de 3 ori.
Deci.... am fost depistat in trafic fara permis de conducere pe data de 02.dec.08 in Brasov. Eu ispasisem o suspendare de 30 de zile (depasire neregulamentara) pusa in aplicare in urma pierderii in justitie a recursului. Am predat permisul la instiintarea IPJ Covasna. Trebuia sa il iau de la Neamt pe 29.nov.08
(unde domiciliez) dar am apucat sa il ridic (data inceperii suspendarii a fost 30.oct.08 +30 zile = 29.nov.08).

La controlul in trafic pe data de 02.12.08 am prezentat dovada. Nu m-au crezut pe cuvant.
S-a facut o verificare in baza nationala de date, stupoare permisul meu figura suspendat pana in data de 28.dec.2008. (cu 30 de zile in plus)
Politistul a trecut la intocmirea unui proces verbal pentru conducere fara permis, mi s-a luat declaratie mie si unui martor (pasager in masina)

Am fost intrebat daca am primit instiintare cu perioada de suspendare de la IPJ Covasna.
Eu nu am stat la domiciliu timp de 2 luni perioada in care am fost prezent in Brasov deoarece urmez un curs de master. Nu am primit instiintare.

Permisul l-am depus in termenul prevazut la IPJ Covasna(nu inteleg de ce au prelungit suspendarea mea)
.
Acum pentru conducere cu permis suspendat o sa am dosar penal si toate cate decurg din aceasta, posibilitatea pedepsei cu suspendare (la prima abatere) ,anulare permis,cazier .

Dat fiind faptul ca nu am stiut de permis ca imi este suspendat si permisul imi ieste indispensabil.

Cum trebuie sa ma prezint la procuror si politie si sa scap fara dosar, ce mi-ar fi de ajutor?

Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2008
Ionatan, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu In anul 2010 am fost filmat de MCV ca nu am acordat prioritate de trecere la doi pietoni fapt pentru care cei de la rutiera mi-au retinut permisul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis Todoran Teodor Todoran Teodor Buna ziua, Mi s-a suspendat permisul de conducere in data de 22.11.2010 pe o durata de 30 de zile ptr depasire pe linia continua. Mi s-a eliberat o dovada, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am contestat un pv pentru conducere pe contrasens, ... dodopch1948 dodopch1948 Buna seara! Am contestat un PV pentru conducere pe contrasens, am pierdut procesul, mi-a venit acasa o comunicare ca am 30 de zile termen sa fac apel, a trecut ... (vezi toată discuția)