avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - am condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - am condus fara permis

Am si eu o problema,cine ma poate ajuta am avut permisul suspendat,pe o durata de 90 de zile,si eu am condus cateva zile fara permis de conducere...,la acre ma prins politia rutiera,si mi-a facut dosar penal!.....Am asteptat deja 4 luni de atunci...si mi sa spus de la politie de la cercetari penale ca dosarul meu a fost trimis catre procuratura cu N.U.P....si ca trebuie sa fac o cerere de urgentare pt restituirea permisului de conducere adica sa il obtin mai repede pt ca am mare nevoie de el...dar rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva ,sau stie cum sa fac aceea cerere de urgentare la parchet pt procuror...? Am obtinut si nr de dosare ,numa sa merg la parchet sa depun cerea asta!..... SI in cat timp imi vine un raspuns de la procuratura prin posta? sa imi pot ridica permisul mai repede..! :( va multumesc..!
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
claxy_claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:35, 1 Mai 2011
Nu cred ca pentru zilele conduse solutia va fi NUP, ci cea de trimitere dosarului in instanta spre judecare.
Chiar daca s-ar emite o orodonanta de NUP ,nu este sigur ca dupa aceea vi se restituie pemisul deoarece politia poate dispune suspendarea acestuia pentru contraventia facuta cu ocazia intamplarii evenimentului la care va referiti pentru nerespectarea legislatiei contraventionale cu acea ocazie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis suspendat Daniel85 Daniel85 Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Permis necorespunzator categoriei mio87 mio87 In data de 03 iulie 2008 mi s-a intocmit un dosar penal conform articolului 86 alin 2 din Codul Rutier. Am condus pe drum public o motocicleta cu capacitatea ... (vezi toată discuția)
Termen solutionare dosar dorin_01_12 dorin_01_12 In octombrie 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere. Am contestat in instanta si in iunie 2010 am obtinut o hotarare definitiva care anuleaza aceasta ... (vezi toată discuția)