avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis necorespunzator categoriei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis necorespunzator categoriei

In data de 03 iulie 2008 mi s-a intocmit un dosar penal conform articolului 86 alin 2 din Codul Rutier.
Am condus pe drum public o motocicleta cu capacitatea cilindrica de 600cc, avand permis subcategoria A1 (si 21 ani).
La data respectiva mi-a fost retinut permisul de conducere, fara drept de circulatie, fiindu-mi eliberata o dovada fara valabilitate.
Nu am depus in acest interval de timp nici o contestatie, si nu am facut nici un demers in aceasta privinta. Mentionez ca nu am antecedente penale.

Pana acum nu am primit nici o instiintare sau comunicare de orice fel de la politie sau procuratura.
Ce pot face pentru a afla in ce stadiu se afla dosarul, sau pentru solutionarea cazului ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 12:33, 5 Aprilie 2009
Dumneavoastra, in calitate de faptuitor nu aveti posibilitatea sa urgentati lucrurile. Aveti rabdare deoarece avand in vedere infractiunea savarsita si urmarile aceteia aveti toate sansele sa nu ajungeti pe instanta, deci sa terminati la parchet.
Lasati procedura sa-si urmeze cursul firesc. Din experienta mea va spun ca vor mai trece aproximativ 6 - 8 luni pana ce veti primi un raspuns.
Bafta

Av. Adrian Posdarie
:sorry:
Acum vad ca dosarul dateaza din iulie 2008. In afara de declaratia care ati dat-o in momentul respectiv nu ati mai fost citat deloc la politie ?
Interesul este al dvs. Mergeti la politie si va interesati de stadiul cercetarilor.In mod normal si firesc ,pina acum trebuia dispusa o solutie. Problema nu este in gradina noastra ci a politiei.Succes.


Detectiv Particular FILIP STELIAN
adrian.posdarie a scris:

:sorry:
Acum vad ca dosarul dateaza din iulie 2008. In afara de declaratia care ati dat-o in momentul respectiv nu ati mai fost citat deloc la politie ?


Cand mi s-a intocmit dosarul, agentul respectiv mi-a cerut sa merg cu proprietarul motocicletei (nu era a mea, ci a unui prieten) pentru a da acesta declaratie ca nu depune plangere de furt. Am mers la Politie, si nu i s-a mai luat declaratie, ci a confirmat doar verbal ca nu depune plangere, si ni s-a spus ca daca va fi cazul, va fi citat la procuratura sau tribunal.

De atunci si pana in momentul de fata, nu am mai fost citat.
Raspunsul exact il puteti gasi la politie. Eu cred ca nu sunt probleme si chiar daca s-a inceput cercetarea se va da NUP (neinceperea actiunii penale).

Alte discuții în legătură

Retinere permis conform art. 86 3 cod rutier aris_crina aris_crina daca am incredintat masina spre a fi condusa unei persoane care nu detine permis de ce mi-au retinut si mie permisul??????#-o (vezi toată discuția)
Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)
Conducere fara drept! Popa_Dumitru_Daniel Popa_Dumitru_Daniel Buna ziua! In data de 16.06.2013 am facut greseala de a ma urca la volan dupa ce permisul il predasem pentru acumularea de puncte si am fost prins.Au intocmit ... (vezi toată discuția)