avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara drept!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara drept!

Buna ziua! In data de 16.06.2013 am facut greseala de a ma urca la volan dupa ce permisul il predasem pentru acumularea de puncte si am fost prins.Au intocmit dosarul de cercetare penala si din acea zi pana in ziua de azi tot astept sa se rezolve ceva. Am fost la tribunal si mi-au spus ca dosarul este in lucru la IPJ din data de 25.06.2013 si in data de 05.08.2013 - I.U.P. Ma puteti lamuri ce se intampla cu dosarul?De ce oare il tin asa de mult si nu il trimit in Instanta?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
Popa_Dumitru_Daniel, utilizator
Sunteti cercetat pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.86 alin.2 din OUG 195/2002, dosarul se instrumenteaza de organele de urmarire penala, urmeaza sa fiti audiat, puteti propune probe in apararea dvs,
ART. 86*)
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 86 se abrogă.

Am inteles...Am fost audiat in urma cu 2 luni cu aproximatie.. De cand am fost audiat si am depus probe nu am mai primit nici un raspuns
De regula "IUP" inseamna inceperea urmaririi penale si trebuia sa fiti instiintat despre acest lucru, eventual sa fiti chemat la Politie pentru continuarea cercetarilor, declaratii, martori, etc...Veti fi chemat cat de curand, insa de ce va grabiti sa fiti condamnat? Consultati un avocat. Situatia nu este roz pentru dvs. Success! Si nu va mai urcati la volan, daca nu mai aveti acest drept!
Cei de la Politie mi-au spus ca imi fac propunere pentru N.U.P. Pot afla daca au facut aceasta depunere la dosar?
Care ar fi cauza pentru care ar da NUP? Aveti vreo imunitate de jurisdictie penala sau ati condus sub imperiul unei forte majore exoneratoare de raspundere penala? Cred ca ati inteles gresit ce v-au spus politistii, asa ca mai bine va sfatuiti cu un avocat sau mergeti direct la politie si solicitati sa vi se comunice Solutia data in dosarul dvs...Totusi eu va sfatuiesc sa asteptati sa vi se comunice fara sa faceti "presiuni" pentru ca timpul curge acum in favoarea dvs, si ma refer la prescriptie....

Alte discuții în legătură

Accident cu masina imprumutata, sofer fara permis, raspunderea proprietarului oliviu 35 oliviu 35 Ce se poate intampla daca eu am dat masina unui tanar de 24 de ani fara sa stiu ca nu are permis el facand accident pe un drum pe camp disrtugand masina , ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului ovidyo ovidyo am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)