avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu masina imprumutata, sofer fara permis, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu masina imprumutata, sofer fara permis, raspunderea proprietarului

Ce se poate intampla daca eu am dat masina unui tanar de 24 de ani fara sa stiu ca nu are permis el facand accident pe un drum pe camp disrtugand masina , soferul nu a patit nimic nu a mai fost nimeni implicat ,acum am dus masina la remat , vreau sa stiu daca eu propritar al masinii am vreo vina?
In mod normal nu vi se poate atrage raspunderea( penala sau civila).
Daca veti fi gasit vinovat veti raspunde.
Depinde si cum va veti apara si ce declara soferul fara permis.
De catre cine sa fie gasit vinovat, daca deja a dus masina la remat?

Si mai ales daca nimeni nu a patit nimic. Stati linistit.
Dacă nu se poate dovedi că a-ți încredințat cu bună știință autoturismul acelei persoane atunci nu vi se poate întâmpla nimic, mai greu cu recuperarea prejudiciului....

Alte discuții în legătură

Retinere permis conform art. 86 3 cod rutier aris_crina aris_crina daca am incredintat masina spre a fi condusa unei persoane care nu detine permis de ce mi-au retinut si mie permisul??????#-o (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Goga1994 Goga1994 Am condus si eu fara sa am permis, eu sunt din cluj si am fost prins in bucuresti in 1 octombrie si pana in data de astazi nu ma sunat nimeni sau trimis vreo ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis - examen auto peste o saptamana - pedepse asuramyx asuramyx Astazi am fost oprit de catre politia rurala in timp ce conduceam masina tatalui meu,cu el in dreapta mea, pe un drum judetean,care este foarte putin ... (vezi toată discuția)