avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis - examen auto peste o saptamana ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis - examen auto peste o saptamana - pedepse

Astazi am fost oprit de catre politia rurala in timp ce conduceam masina tatalui meu,cu el in dreapta mea, pe un drum judetean,care este foarte putin circulat,datorita gropilor severe, viteza pe acest drum neputand depasii 30 km/h.Am fost dus la sectia de politie unde am declarat ca am condus fara carnet pentru a ma pregati pentru examenul care il am peste o saptamana.Nici eu nici tatal meu nu am consumat alcool iar aceasta ar fi prima abatere a amandorura.Mi s-a spus ca daca prezint dovezi ca am terminat cursurile scolii de soferi este posibill sa primesc doar o amenda administrativa.Ce parere aveti?Pot da inca de carnet peste o saptamana?Tatal meu ce va pati pentru ca mi-a incredintat masina?Trebuie sa imi iau un avocat de acum?Multumesc anticipat.
Precizez ca nu s-a intamplat nici un accident, si ca am fost oprit datorita unui control de rutina nu deoarece conduceam prost sau periculos pentru ceilalti participanti la trafic,care nu erau,drumul fiind foarte putin circulat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
asuramyx, utilizator
Cel mai recent răspuns: asuramyx , utilizator 09:15, 13 Martie 2013
Parerea mea este ca este posibil sa primiti o amenda administrativa, dar fapta comisa poate avea urmari si mai grave.
in cazul de fata cred ca s-au deschis 2 dosare penale, unul pe numele dvs. ptr incalcarea art. 86/1 iar tatalui dvs ptr incalcarea art. 86/3

oug 195
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

aveti nevoie de ajutorul unei persoane specializate. puteti sustine examenul ptr obtinerea permsiului dar in cazul unei condamnari chiar si cu suspendare ,permsiul se va anula urmand ca abia peste un an sa puteti obtine un alt permis.
Multumesc pentru raspunsuri.Am citit si eu partea legislativa, intrebarea era daca in astfel de cazuri, cu scoala de soferi facuta si examenul de dat foarte curand se da de obicei condamnare sau amenda administrativa.
in caz ca obtineti permisul in timpul desfasurarii anchetei pt. infractiuni la regimul circulatiei, instanta va lua masura anularii acestuia. Personal cred ca e o masura neconstitutionala insa reglementarea exista.In caz ca tatal v-a incredintat masina desi stia ca nu aveti permis, va fi cercetat impreuna cu dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
avvalentina, utilizator
Chiar daca o sa primesc amenda administrativa mi se va lua permisul sau se aplica in cazul in care va fi alta decizie luata?

Alte discuții în legătură

Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Conducere motociclu fara permis stanescu21 stanescu21 .daca se conduce un motociclu pe drumurile publice,care trebuie condus cu permis de cat. b1 dar este condus fara permis ,. ce sanctiuni sunt penale? ... (vezi toată discuția)