avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proprietar firma decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proprietar firma decedat

Buna ziua!

Am si eu nevoie de putin ajutor, daca imi puteti oferi niste raspunsuri sau modalitati de rezolvare.
Problema sta in felul urmator:
O firma unde exista 2 asociati, 1 decedat si 1 nu este de gasit.
Din cate am inteles prin mostenire firma revine si copiilor celui decedat.
Drept urmare copii defunctului vor sa inchida firma deoarece nu se poate ocupa nimeni de ea.
Ce este de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:50, 14 August 2011
Copiii defunctului trebuie mai intai sa dezbata succesiunea, sa fie inregistrati la ORC si abia dupa aceea pot hotari..impreuna cu asociatul " de negasit" ce vor face cu firma.
Probabil ca vor opta pentru lichidare...singura modalitate de a scapa de firma..in situatia descrisa.
mai problematic e cu cel de "negasit" decat cu cel decedat. de pe urma celui decedat se deschide succesiune, dar cel de "negasit" trebuie sa isi dea acordul cu tot ceea ce intentioneaza succesorii defunctului, ceea ce devine foarte complicat...
Veti cere intr-o prima faza in instanta dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, urmand ca dupa trecerea termenelor legale sa se treaca la lichidarea si radierea din registrul comertului. Evident pentru aceste demersuri va trebui sa aveti un avocat langa dvs.
Veti cere intr-o prima faza in instanta dizolvarea societatii in conformitate cu art. 237 din legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, urmand ca dupa trecerea termenelor legale sa se treaca la lichidarea si radierea din registrul comertului. Evident pentru aceste demersuri va trebui sa aveti un avocat langa dvs.
Am inteles, dar cum se procedeaza cu asociatul care este de negasit, din ultimile auzite ar fi plecat din tara...stiu ca trebuie sa-si dea si el acordul...ce este de facut?s-au trimis recomandate la ultima adresa si nici sotul nu stie de ea..

Alte discuții în legătură

Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma - vreau si eu o parere bogda21 bogda21 e putin cam complicata situatia ....sa va explic mai intai....este vorba despre o firma infiintata pe 7 august 2006 si are 3 asociati numai ca unul dintre ... (vezi toată discuția)