e putin cam complicata situatia ....sa va explic mai intai....este vorba despre o firma infiintata pe 7 august 2006 si are 3 asociati numai ca unul dintre asociati si administratorul sunt de negasit iar celalalt asociat vrea sa faca intr.un fel sa dizolve firma?cam ce ar putea face de unul singur in situatia asta?incepusem orecum procedura...am fost la cineva care ne.a indrumat in felul urmator : recomandare catre cei 2 asociati pentru convocarea adunarii generale (nu am primit nici un raspuns de la ei), anunt in ziar international (nici un raspuns din partea lor). intre timp persoana respectiva s.a apucat sa faca bilanturi si tot ce mai trebuie depus insa mi.a zis ca pentru asta trebuie sa plateasca la admin. fin 4000 ron (banuiesc ca sunt amenzi astea...). va dati seama ca asociatului nedisparut :) ca sa spun asa nu ii convine sa plateasca acesti bani de unul singur si mi.a zis sa ma duc sa spun ca nu o sa mai continuam procedura. auzisem insa ca daca nu sunt depuse bilanturi etc pentru nu stiu ce perioada societatea va fi radiata automat. pe recom online scrie asa : functiune, sediu expirat, bilant anual nedepus la reg com pe 2006, bilant anual nedepus pe 2007, data ultimei inregistrari 07.08.2007. conform art. 237 din legea 31/1990 aceasta societate nu ar putea fi dizolavata pt situatii nedepuse, sediu expirat, asociati disparuti/fara domiciu cunoscut? cam asa stau lucrurile. acum va rog sa.mi spuneti parerile dumneavoastra. care ar fi cea mai rapida si usoara solutie pt a iesi din asta?va multumesc mult de tot!
In primul rand, obligatia de plata fata de administratia financiara nu este in sarcina asociatilor ci a societatii.
In al doilea rand, ca sa va pot ajuta, explicati-mi va rog daca doriti mentinerea societatii, dizolvarea ei sau excluderea asociatului care a disparut si revocarea administratorului. In functie de ceea ce doriti se pot face anumite demersuri.
va multumesc pentru raspuns.dorim dizolvarea firmei.dar ce poate face acel asociat pentru a putea dizolva firma in conditiile in care celalalt asociat si administratorul sunt de negasit?
Societatea se poate dizolva si la cererea unuia dintre asociati dar scopul final este radierea si pana acolo mai e un drum lung .
- radiere in conformitate cu prevederile legii 31/1990 - va trebuie Certificat de atestare fiscala fara datorii
- faliment in conformitate cu prevederile legii 85/2006
Daca doriti dizolvarea societatii puteti solicita acest lucru tribunalului din circumscriptia sediului societatii in temeiul art. 237 din legea 31/1990.
articolul 237 nu este bun in cazul de fata
Lege 31/1990
Art. 227. - (1) Societatea se dizolvă prin:
a) trecerea timpului stabilit pentru durata societăţii;
b) imposibilitatea realizării obiectului de activitate al societăţii sau realizarea acestuia;
c) declararea nulităţii societăţii;
d) hotărârea adunării generale; e) hotărârea tribunalului, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînţelegerile grave dintre asociaţi, care împiedică funcţionarea societăţii;