avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... executare silita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

executare silita

Buna ziua,
Am obtinut la tribunal(pe fond) despagubirea(drepturi salariale) prevazuta de art 78 Codul muncii in mai 2010, hotararea fiind devinitiva si executorie.Partea care a pierdut la tribunal a facut recurs iar din ianuarie 2011 recursul este suspendat in baza art 244 C.p.c.Datorita faptului ca sunt nemultumit de acesta suspendare am atacat cu recurs incheirea prin care s-a dispus suspendarea,dosarul a fost trimis la Inalta Curte avand termen in mai 2012.
In aceasta situatie pot cere incuviintarea executarii silite?
Care este termenul de prescriptie al executarii silite avand in vedere ca este un litigiu de dreptul muncii?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:59, 14 August 2011
Buna ziua, hotararea fiind executorie trebuie sa o puneti in executare fara a mai astepta solutionarea recursului; termenul de prescriere este de 3 ani; apreciez ca trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru inceperea executarii silite.
Succes.
Termenul de prescriptie este de 3 ani si se calculeaza de cand hotararea a devenit definitiva, adica din mai 2010?
Multumesc
In dreptul muncii, hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.
Prin urmare, puteti sa va adresati unui executor judecatoresc cu o cerere de executare silita.
Mihai Pop a scris:

Termenul de prescriptie este de 3 ani si se calculeaza de cand hotararea a devenit definitiva, adica din mai 2010?
Multumesc

Banuiesc ca va referiti la termenul de prescriptie a dreptului de a cere execxutarea silita .. in acest caz, dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere sorin85 sorin85 Buna ziua, As vrea sa stiu in cazul existentei unei sentinte judecatoresti civile prin care esti obligat la plata unei sume catre terti,in ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)