avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluat cu sau fara titlu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluat cu sau fara titlu?

Un imobil nationalizat în baza Decretului 92/1950, care la acea dată era grevat de o ipotecă pentru o sumă împrumutată de la Creditul Funciar Urban , egală cu suma achitată la cumpărarea imobilului respectiv şi din care s-a restituit băncii doar 10% a intrat în proprietatea statului cu titlu sau fără titlu? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:06, 14 August 2011
Cred ca a intrat fara vtitlu, indiferent de modul de dobindire a proprietatii asupra lui, neachitarea credituklui catre o persoana de drept privat nu putea duce la alta concluzie cu toate ca s-ar putea sustine ca potrivit nationalizarii din 1948 asemeneqa institutii de credit au devenit proprietate de stat.
ar fi trebuit fara titlu sa treaca in proprietatea statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dublã naþionalizare? Marta Tot Marta Tot Când a trecut în proprietatea statului un imobil: atunci când banca la care era ipotecat pentru un împrumut a fost naţionalizată în 1948 sau afunci ... (vezi toată discuția)
Imobil naþionalizat Marta Tot Marta Tot Cui aparţine un imobil care la data naţionălizării era ipotecat şi radierea ipotecii s-a făcut prin naţionalizarea, în 1948,a instituţiei bancare ... (vezi toată discuția)
Bancã naþionalizatã Marta Tot Marta Tot Un imobil este ipotecat în 1939 la Creditul Funciar Urban, pe o perioadă de 30 de ani. Instituţia bancară respectivă a fost naţionalizată în 1948., ... (vezi toată discuția)