avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pentru mutatie in alt oras
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pentru mutatie in alt oras

de ce acte am nevoie pentru mutatia in alt oras?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 18:54, 18 August 2011
In activitatea de zi cu zi sunt foarte multe cazurile in care persoanele vin cu actul de casa in care proprietar este o alta persoana si te trezesti in stiuatia de a pune cetateanul sa mai faca un drum ca sa vina si proprietarul sa semneze. E neplacut sa pui omul pe drumuri si eventual sa mai stea si la coada de cateva ori pana sa depuna un dosar. De aceea am inserat si acea fraza referitoare la acordul proprietarului. Ceea ce am comunicat solicitantei erau pur si simplu generalitati, asteptam ca ulterior persoana sa ceara si alte informatii daca avea nelamuriri.
Este neplacut pt. dvs. ca ati fost pus pe drumuri dupa proprietar in situatia in care ati avut un contarct de inchiriere inregistrat la sectia financiara. Pai omul ala a fost de buna credinta, s-a dus sa-si inregistreze contractul si sa dea bani statului ca apoi sa-l mai cheme aiurea sa semneze un lucrator de evidenta a persoanelor intr-o situatie in care nu se impunea prezenta lui...Pai daca mi-ai inchiriat este clar ca m-ai primit in spatiul tau de locuit... Asa ii era mult mai usor sa nu faca absolut nici un contract, mergea cu dvs. la evidenta persoanelor si va primea in spatiu in fata lucratorului de la ghiseu si scapa si de datoriile la stat.
Nu toate situatiile se pliaza strict pe lege, de multe ori legea lasa loc de interpretari, asta este, in activitatea de zi cu zi trebuie sa descurci si unele situatii incalcite. Dar tocmai in aceste cazuri esti multumit ca reusesti sa ajuti omul care ti se adreseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)
Legislatie carte identitate eugen82 eugen82 Va rog daca stie cineva care este legislatia ce reglementeaza evidenta populatiei - emiterea cartilor de identitate cu referire la cazul pe care vi-l prezint ... (vezi toată discuția)