avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare

Buna seara,

In cazul in care se cumpara un teren in rate, in baza unei promisiune bilaterale de vanzare, promitentul-cumparator poate utiliza terenul respectiv pana la finalizarea platii ratelor si incheierea actului de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:58, 19 August 2011
Promisiunea este de fapt un antecontract, iar in acest antecontract se stabileste de comun acord cui ii revine uzufructul pana la incheiere contractului efectiv de vanzare .
Daca nu-i este conferit in mod expres acest drept prin promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare, nu poate.
Promisiunea nu este un act translativ de proprietate. Nu se poate Decat daca partile au convenit acest lucru in ,conventie. In acest caz fiind notat in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare Mrius321 Mrius321 Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se ... (vezi toată discuția)