avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Sotul meu a decedat in anul 2000, iar acum frati sotului vor sa faca succesiunea la pamantul mostenit de la parinti, mentionez ca nu avem copii. sotului ii revide din pamant 1 pogon si 22 ari. Intrebarea mea este cat imi revine mie din pamant dupa succesiune? imi revine mie toata partea sotului sau se inparte cu ceilalti frati ? si daca acestia pot sa vanda fara sa faca succesiunea pe partea sotului?
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 20:35, 15 August 2011
Daca parintii sotului nu mai erau in viata in momentul decesului sotuui si nici nu a avut descendenti atunci dvs. va revine 1/2 din partea sotului iar fratilor restul de 1/2.
Parintii sotului au decedat de 20 ani, deci parinti nu erau in viata cand a decedat sotul meu. Pot sa vand fara sa fac seccesiunea pe partea de pamant a sotului?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
manea florentina, utilizator
manea florentina a scris:

Parintii sotului au decedat din anul 1990 deci parinti nu erau in viata cand a decedat sotul meu. Pot sa vand fara sa fac seccesiunea pe partea de pamant a sotului?
Va multumesc

Nu pot pana nu fac succesiunea.
dvs v-a reveni 1/2 din partea care ar fi revenit sotului dvs.nu puteti sa vindeti pana nu se va dezbate succesiunea.

Alte discuții în legătură

Succesiune manea florentina manea florentina Buna ziua.Sotul meu a decedat in anul 2000, iar acum frati sotului vor sa faca succesiunea la pamantul mostenit de la parinti, mentionez ca nu avem copii. ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)