Este legala monitorizarea fara anuntarea salariatului a activitatii la statia de lucru(PC) de la postul de munca?
Este legala interventia angajatorului la PC-ul salariatului de la locul de munca(fara anuntarea acestuia) pentru blocarea accesului salariatului la anumite aplicatii la care avea acces pana la acel moment?
Am o intrebare: ce intelege costel58 prin monitorizare? este foarte important. sau mai bine zis cand monitorizarea efectuata de angajator este ilegala si cand aceasta este legala?
Daca monitorizarea este efectuata de firma unde lucrati sau printr-un serviciu externalizat si mai ales avand in vedere ca este vorba de intranet(adica un domeniu personalizat al firmei, de LocalAreaNetwork-ul acesteia) este absolut legal. Eu ca angajator am voie sa imi urmaresc angajatii: ce fac, ce lucreaza, ce printeaza, ce acceseaza etc. Inclusiv mail-urile. Vorbesc de mail-ul de serviciu. Statia PC este proprietatea angajatorului si deci tot ceea ce se executa pe statia cu pricina ii apartine. Mail-ul personal e putin mai delicat...
Probe.
Mircic
Un mail,trimis de pe use-ul personal,fara atasament de adresa semnata,in cadrul unei retele intranet poate fi prezentat ca proba in instanta?O convorbire ... (vezi toată discuția)