avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Monitorizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Monitorizare

Este legala monitorizarea fara anuntarea salariatului a activitatii la statia de lucru(PC) de la postul de munca?
Este legala interventia angajatorului la PC-ul salariatului de la locul de munca(fara anuntarea acestuia) pentru blocarea accesului salariatului la anumite aplicatii la care avea acces pana la acel moment?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 16 August 2011
Daca PC-ul este al angajatorului, da se pot bloca anumite aplicatii. Monitorizarea este ilegala daca angajatul nu a fost notificat.
Am o intrebare: ce intelege costel58 prin monitorizare? este foarte important. sau mai bine zis cand monitorizarea efectuata de angajator este ilegala si cand aceasta este legala?
Urmarirea traficului intranet inclusiv email(nu discut de internet)
Daca monitorizarea este efectuata de firma unde lucrati sau printr-un serviciu externalizat si mai ales avand in vedere ca este vorba de intranet(adica un domeniu personalizat al firmei, de LocalAreaNetwork-ul acesteia) este absolut legal. Eu ca angajator am voie sa imi urmaresc angajatii: ce fac, ce lucreaza, ce printeaza, ce acceseaza etc. Inclusiv mail-urile. Vorbesc de mail-ul de serviciu. Statia PC este proprietatea angajatorului si deci tot ceea ce se executa pe statia cu pricina ii apartine. Mail-ul personal e putin mai delicat...
Se pot folosi in instanta astfel de elemente ca probe impotriva salariatului? Cat de credibile sunt ele fiind produse chiar de angajator?

Alte discuții în legătură

Probe. Mircic Mircic Un mail,trimis de pe use-ul personal,fara atasament de adresa semnata,in cadrul unei retele intranet poate fi prezentat ca proba in instanta?O convorbire ... (vezi toată discuția)
Monitorizare pc la serviciu fara anuntarea angajatului ContSters304089 ContSters304089 De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire monitorizare calculator Marcel_ Marcel_ Buna ziua ! Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot ... (vezi toată discuția)