avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inaintarea unui dosar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inaintarea unui dosar

buna ziua am o prietena care are o problema nu are bani sa ași pună un avocat si de aceea eu va pun o intrebare poate sa faca ea formalitățile pentru as inainta dosarul in instanta? multumesc
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:42, 15 August 2011
Ce obiect are dosarul ? In principiu,poate sa-si formuleze si singura plangerea,atata timp cat o motiveaza in fapt si in drept,indica toate datele partii adverse,pentru citare,etc.
Este dosar civil sau penal ???
pentru vatamare corporala
Este vorba de dosar penal.Art.181 Cod Penal.
Va trebui sa faca o PLANGERE PENALA in care arata ce s-a intamplat,ataseaza la aceasta probele (un certificat medico-legal,martori,etc.) Apoi o depune,personal ori prin posta-cu confirmare de primire,la Parchetul de pe langa Judecatoria unde domiciliaza.
Urmeaza procedura.
Atat trebuie sa faca. SI NU ESTE NEVOIE DE NICIUN BAN. Nu se taxeaza o astfel de plangere.
va multumesc
Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala claudiuRr claudiuRr Totul s-a intamplat in fata unei discotecii unde un prieten de-al meu era agresat de mai multi tineri printre care si patronul discotecii, eu m-am bagat pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis fara pv sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Intr-o intersectie, un prieten a accidentat un biciclist intrucat nu a acordat prioritate de dreapta. Ideea e ca i s-a luat permisul fara ca agentul ... (vezi toată discuția)
Am fost batut la mine in masina, ce pot sa fac? catalin20 catalin20 ma scuzati daca am postat unde nu trebuia dar am postat nu de mult pe forum ca am fost batut de catre 2 indivizi si care initial am crezut ca mi-a furat si ... (vezi toată discuția)