avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost batut la mine in masina, ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost batut la mine in masina, ce pot sa fac?

ma scuzati daca am postat unde nu trebuia dar am postat nu de mult pe forum ca am fost batut de catre 2 indivizi si care initial am crezut ca mi-a furat si telefonul mobil.intre timp eu am gasit telefonul sub bancheta in masina am fost la pol si am anuntat si acum politia incerca sa masamulizeze cazul incercand sa zica ca eu sunt vinovat.eu le-am explicat cum s-a intamplat ca acei 2 indivizi au venit cu o bata in mana si s-a urcat la mn in masina si au inceput sa ma ameninte ca dak nu ii duc unde vor ei ma bat.eu am refuzat sa ii duc si am oprit motorul la masina si s-au enervat si m-au scos din masina si m-au luat la pumni aman2 si au dat si cu bata in mn.cineva care a asistat la bataie a luat bata cu care m-au batut si mi-a bagat-o mie in masina.acum politia zice k eu am avut bata si ca eu as fi ala care a inceput scandalul.mi-am scos certificatul medico-legal si am 35-40 zile si as vrea sa stiu si eu ce pot face.politia nu vrea sa imi dea numar de inregistrare probabil k tine cu ei.si as vrea sa mai stiu ce patesc ei dak eu am 35-40 zile de medical.va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:14, 7 August 2009
Ati mai postat acest mesaj acum cateva zile! V-am spus sa inregistrati plangerea la parchet daca politia nu vrea sa inregistreze plangerea!
Este vatamare corporala si este infractiune. Indiferent ca aveati bata in masina si ca era bata dvs , ati fost batut si asta este!B-)
telefonul mobil l-am gasit.vreau sa stiu ce patesc ei la cele 40 de zile de medical care le am eu
Pare a fi o infractiune de "Lovire sau alte violente", conform art.180 (2) C.pen. pedeapsa putand fi "inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda".Este indicat sa aveti si martori care sa declare ca faptele au stat intocmai cum ne-ati povestit...
Daca exista martori care afirma ca dvs. i-ati provocat, posibil sa nu primiti pe latura civila daune morale si chiar sa fiti amendati toti (pentru tulburarea linistii publice - de exemplu).
V-ati intrebat ce faceti daca si cei doi indivizi formuleaza plangere penala impotriva dvs.?
Din ce sustineti parca ar fi ceva indicii in acest sens, sa zic...

P.S. Colegul Mihai Grigore are un spirit de observatie foarte dezvoltat, mie mi-a scapat faptul ca aveti 35-40 de zile de ingrijiri medicale deci este vorba despre art.181 C.pen , pedeapsa fiind inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.Ce sa-i faci, cifra 2 bat-o vina...=D>
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Iuliana Cermak, Avocat
eu am martor pe prietena mea dupa care m-am dus in statia de maxi taxi sa o iau cu masina mea si au venit cei 2 si s-au urcat la mn in masina
Vătămarea corporală


Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile.


Art. 181 / C. pen. în vigoare


Art. 186 / noul C. pen.


Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

B-)

Alte discuții în legătură

Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ? cum se procedeaza. ceoby ceoby Salut Doresc si eu un sfat in urmatoarea speta. Eu sunt jurist cu licenta, nu am practicat niciodata. Vreau sa stiu daca il pot reprezenta pe fratele meu ... (vezi toată discuția)
scandal cu vatamare geote geote am avut un scandal in incinta unei discoteci in urma caruia eu si alte 3 persoane am ajuns la spital,eu am certificat medico-legal cu 7 zile.unul are 30-40 de ... (vezi toată discuția)