avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare pt import de ulei comestibil (Germania)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare pt import de ulei comestibil (Germania)

care sunt actele pentru a importa ulei comestibil din Germania(vamle,transport,de vanzare in Romania)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sever74 , utilizator 13:04, 21 August 2008
Din punct de vedere vamal, marfurile nu vor face obiectul formalitatilor vamale sau a taxelor vamale, intrucit din data de 01.01.2007 Romania si Germania fac parte din acelasi teritoriu vamal, adica din teritoriul vamal Comunitar. Astfel, pentru marfurile respective nu se mai intocmeste o declaratie vamala de import in Romania.
Va sugerez ca marfurile sa fie achizionate pe societate, cu respectarea regulilor fiscale prevazute de Codul fiscal. Conform reglementarilor cuprinse in Codul fiscal, incepind cu 01.01.2007 operatiunea este impozabila in Romania, iar platitorul de TVA este cel care achizitioneaza, cu conditia sa-i comunice codul de inregistrare fiscala furnizorului. Furnizorul va face factura fara TVA urmand ca societatea comerciala din Romania sa se inregistreze in contabilitate.
Comunicarea codului de TVA se poate face prin orice mijloace. Va sugerez sa verificati in baza de date VIES acest cod ca sa va asigurati ca facturarea este corectă
Pentru a putea vine in Romania ce acte sunt necesare?ma refer la traducere,analize etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import flori roxanastefu roxanastefu Buna tuturor am si eu o intrebare :\"ce stiti din punct de vedere fiscal si contabil despre importul de flori?\" Va multumesc, (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)
Este livrare intracomunitare de marfuri? faniioan faniioan Intrebarea nr. 1 O societate din Romania importa marfuri din China. Marfurile importate sunt transportate direct in Olanda. Importul in face o firma din ... (vezi toată discuția)