avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier fara victime omenesti
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier fara victime omenesti

Buna ziua! Am fost implicata intr-un accident rutier- un tir m-a acrosat- am fost aruncata de pe sosea intr-un cap de pod, de acolo intr-un gard si de acolo ne-am rasturnat. Victime omenesti din fericire nu au fost, insa masina este dauna totala. Soferul tirului este responsabil, neasigurandu-se la schimbarea benzii de mers. a primit amenda 137 de lei (pentru ca a platit in 48 de ore) si 3 puncte de penalizare. Eu primesc (daca va hotara asa asigurarea) maxim 70% din valoarea masinii (masina pe care o am de 3 luni...). In acest moment nu mai am masina, trebuie sa stau la bunul plac al asiguratorilor, nu mai am concediu, nopti linistite si toate cele care vin in urma unui astfel de soc! Nu cred ca este sau ar trebui sa fie corect ca soferul de tir sa fie linistit in aceasta situatie. Legal ce as putea face? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 18:46, 15 August 2011
puteti promova o actiune in instanta si daune morale.
In situatia in care aveti Casco pentru masina avariata total va puteti despagubi cu aceasta, luand suma asigurata pentru dauna totala, urmand ca ulterior asiguratorul unde aveti asigurarea casco sa faca o actiune in regres pentru a recupera prejudiciul.
Buna ziua !
In masura in care nu sunteti multumit de despagubirile asiguratorului il putetei chema pe acesta in instanta , alaturi de soferul vinovat de producerea accidentului , in vederea recuperarii integrale a oprejudiciului . Contactati un avocat pt initierea procedurilor ...Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres ChivutaVoinea ChivutaVoinea soferul A produce un accident prin neasigurare la schimbarea benzii de mers.Acroseaza masina B care la randul ei acroseaza masina C si D .Masinile B,C,D rulau ... (vezi toată discuția)
Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe casco desi eu aveam rca valabil MihaiEduard MihaiEduard Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati. acum doua luni fiind sofer la o firma conducand un tractor am acrosat un autoturism parcat din cauza conditiilor de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)