avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denuntare inchiriere apartament fara contract.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denuntare inchiriere apartament fara contract.

Buna ziua,
Am inchiriat acum 2 ani un apartament in care am platit totul la zi intotdeauna. Cand am facut contractul, a fost pe durata de 1 an, printr-o agentie imobiliara, dar nu a fost niciodata inscris la Fisc de catre proprietari. Cand plateam chiria mereu duceam 2 foi de proces verbal pe care le semna o ruda a proprietarilor, ei fiind plecati din tara. Intr-o luna am uitat sa le mai dam acest proces verbal, dar i-am dat banii. Cum era de asteptat, fata a facut banii pierduti si acum proprietarii au venit cu scandal ca pana maine sa le dam banii pe o luna sau ne dau afara.
Ideea e ca m-a scos extraordinar din sarite nedreptatea asta, desi stiu ca e vina noastra ca am uitat atunci de hartie. Din cate am inteles inchirierea fara contract inscris la fisc se pedepseste. Care este procedura? Unde trebuie sa denunt acest lucru? Noi putem fi acuzati de ceva daca procedez in felul acesta? Nu mi se pare normal sa fim dati asa afara urgent, dupa ce le-am platit mereu totul la timp.
Cel mai recent răspuns: Andra07 , utilizator 21:55, 15 August 2011
In raport de interesul dvs ,nu solutionati nimic daca sporiti situatia actuala existenta fata de proprietar
Pentru neinregistrarea contractului de inchiriere,proprietarul risca eventual o amenda
Incercati sa realizati o discutie responsabila cu proprietarul ,pentru a depasi actuala neintelegere
Intr-adevar, pentru combaterea evaziunii fiscale, proprietarul are obligatia inregistrarii contractului la fisc pentru a fi luat in evidenta la impozitul pe veniturile din chirii. (art.61-64 Cod fiscal) .
Pentru un contract de inchiriere incheiat verbal si care a fost pus in executare, dvs. puteti proba existenta contractului cu orice inceput de dovada scrisa, martori, prezumtii legale.
Pe de alta parte, contractul nefiind scris, nu are stabilita in mod clar o perioada de inchiriere, si pe cale de consecinta, proprietarul poate denunta unilateral contractul, dar cu un preaviz scris de 30 de zile.
Singura intelegere din punctul lor de vedere este ca in 24 de ore sa mai dam o chirie. Nu e problema atata de bani, cat ma deranjeaza aceasta nedreptate, atata timp cat noi nu le datoram nimic. Au facut un mare scandal ca daca nu platim ne dau afara imediat.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
Andra07, utilizator
Deci ce as putea sa fac in cazul asta? Unde trebuie sa ma duc pentru denuntarea neinregistrarii contractului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitatea unui contract de inchiriere AntoniaF AntoniaF Buna. Sper ca puteti sa imi spuneti care este validitatea unui contract de inchiriere a unui apartament scris de mana in situatia in care proprietarii nu vor ... (vezi toată discuția)
Hartie de mana, imprumut Razvanmihai89 Razvanmihai89 Buna ziua, povestea mea este cam asa: fiind anul 4 la facultate, a trebuit sa mai stau inca un an in chirie si am ales sa stau cu un prieten de facultate. Am ... (vezi toată discuția)
Ce șanse am să mă creadă cei de la fisc dacă-mi denunț proprietarul pentru evaziune fiscală? ContSters160566 ContSters160566 Bună seara! Stau într-o garsonieră cu chirie de aproximativ 3 ani de zile și dau proprietarului lunar, suma de 600 lei, de când m-am mutat aici (din ... (vezi toată discuția)