avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii ingrijire persoana in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii ingrijire persoana in varsta bolnava

Se poate intocmi un contract de prestari servicii intre familia apartinatoare si o persoana care urmeaza sa ingrijeasca o persoana in varsta, bolnava, cu plata contributiilor legale la stat (CAS, pensie) in asa fel incat persoana care presteaza serviciul sa beneficieze de continuitate in munca? Care este cadrul legal?
Cel mai recent răspuns: stanley , utilizator 09:16, 26 August 2011
Nu contract de prestari servicii, ci contract de munca, ptr ca angajatorul poate fi si persoana fizica.
Multumesc! Dar care este salarizarea minima care poate fi avuta in vedere in contract si numarul minim de ore pe zi?
Saalriul minim brut pe luna care se poate trece intr-un c.i.m. este de 670 lei ... durata timpului de munca acre se poate prevedea in c.i.m. poate fi de la 1 ora/zi - 8 ore/zi , dar se poate trece si 5 ore/sapt , 10 ore/luna etc.
OK ! Multumesc
Revin cu o intrebare :
Fata de valoarea minima de 670 lei din contractul de munca, cat vor fi cotele de CAS, contributia de pensie si impozitul? Toate trei sunt obligatia angajatorului?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Salariu net ciprianSTOICA ciprianSTOICA ce salariu net primeste un angajat care are salariul brut 670ron si cum se calculeaza cota pt fiecare contributie in parte? (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie anny05 anny05 As dori sa stiu cat trebuie sa plateasca la stat o firma pt un angajat care e incadrat cu salariul minim pe economie 670 lei? (vezi toată discuția)
Taxe lunare platite de un srl irinarares irinarares buna ziua am un srl si platesc lunar 350 de lei taxe bani pe care ii dau contabilului si el imi face toate platile.Nu am cunostinte in contabilitate motiv ... (vezi toată discuția)