avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intrebare cu rost: ce am de castigat lucrand ca PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intrebare cu rost: ce am de castigat lucrand ca PFA?

ce am de castigat lucrand ca PFA ? Va rog sa-mi explicati ca la gradinita . multumesc
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 14:32, 16 August 2011
eu zic sa consulti si un contabil -autorizat sau expert - pe langa ce afli de la Reg.Comertului- ca sunt foarte multe de zis si comparat intre PFA si SC... sau cum mai vrei sa functionezi..mai ales daca vrei.. asa ca la gradinita.. stati la un ceai ,cafea,,,, suc,,, si discutati.. succes
Gasiti aici raspuns la intrebarea Dvs.
[ link extern ] /

Motivele principale sunt:
- documentatia simpla privind infiintarea si autorizarea;
- timp foarte scurt de obtinere a Certificatului de Inregistrare, cel mult 5 zile;
- cheltuieli de infiintare mici, cel mult 200 lei;
- declaratii fiscale simple si putine;
- taxe si impozite mai mici, in comparatie cu o societate comerciala ;
- contabilitatea se organizeaza si se conduce in partida simpla.
Nu sunt obligat/a sa tineti o evidenta contabila in partida dubla, adica sa intocmiti balante de
verificare lunare, bilanturi contabile semestriale si anuale, raportari financiare si fiscale.
Registrele obligatorii, prevazute de lege privind organizarea si conducerea contabilitatii de catre persoanele fizice autorizate sunt Registrul de incasari si plati si Registrul inventar. Acestea au regim special de inregistatre la organele fiscale.
Mai intai un scurt set de întrebări:

1. Ce activităti doriti să desfăsurati ?

2. La ce sumă aprecia?i cifra anuală de afaceri ?

3. Doriti sau nu doriti să aveti angajati ?

4. Doriti sau nu să fiti încasator-plătitor de TVA ?

5. Doriti să aveti un contabil angajat sau vă tineti singur contabilitatea ?

Dupa ce-mi dati răspunsurile vă pot da si eu un sfat .
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Constantin A. Z. Ciurel, Consilier juridic
multam
doresc sa lucrez la banca si am inteles ca voi lucra in regim de PFA ; nu stiu cat de bine este
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Firma pentru mlm szeszterke szeszterke Sunt membra a unui sistem de multi level marketing si am ajuns la nivelul la care mi s-a adunat ceva castig. Acesti bani pot scoate doar daca depun factura la ... (vezi toată discuția)
Care este mai avantajos? - pfa sau microintreprindere NeaguIonel NeaguIonel Detin o intreprindere individuala PFA in domeniun constructiilor si mi se pare ca impozitul este prea mare cumulat cu toate taxele. Ar fi mai avantajoasa o ... (vezi toată discuția)