avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am fost data in judecata ptr neplata ultimei rate - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am fost data in judecata ptr neplata ultimei rate - cum ma sfatuiti sa procedez???

buna ziua,

am fost data in judecata ptr neplata ultimei rate ptr niste termopane - valoarea ratei - 355 ron..
problema e ca la momentul respectiv am plecat din tara si am omis sa platesc ultima rata. acest lucru s-a intyamplat in urma cu 2 ani - iar astazi am primit citatia ptr plata ratei plus penalitati de intarziere in val de 4450 ron #-o
as mai putea ajunge la o intelegere cu firma respectiva in fata instantei sau inainte de a a junge acolo??
astept raspunsurile Dvs cu mare interes!

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:00, 17 August 2011
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu firma respectiva pana ajungeti in instanta.
Ar fi bine daca ati ajunge la o intelegere cu cei de la firma de termopane. Solutionarea amiabila a litigiului este posibila si in timpul procesului de judecata, judecatorul fiind chiar obligat sa staruie la solutionarea prin buna intelegere a cauzei. Luati legatura cu ei, spuneti-le ca sunteti dispusa sa achitati acea rata si negociati cu ei un pic la acele penalitati. Daca ei accepta acest lucru, incheiati un act scris numit tranzactie pe care va trebui sa il depuneti la dosar. Daca nu incheiati acea tranzactie, pastrati documentele de plata. La termenul de judecata:
- prezentati tranzactia daca ati incheiat-o, in acest caz judecatorul va lua act de tranzactie si va pronunta o hotarare de exepdient
- firma de termopane va putea formula o cerere de renuntare la judecata, in acest caz procesul va inceta si se va pronunta o incheiere
- daca nu se intampla niciuna din aceste situatii prezentati documentele de plata si solicitati instantei sa respinga actiunea ca lipsita de obiect
Incercati o negociere cu ei, in sensul platii unor penalizari cel mult egale cu rata neplatita.
Verificati si contractul, pentru a va lamuri daca penalizarile au fost calculate corect sau nu.
In proces, eu as incerca si invocarea nulitatii clauzei privind penalitatile, in conditiile in care aceasta clauza da posibilitatea calcularii unor suma care depasesc nivelul datoriei la care se aplica.
In sustinerea nulitatii as invoca art.968 Cod Civil, perceperea penalitatilor fara o nicio limitare fiind contrara bunelor moravuri.
Este normala perceperea unor penalitati care sa acopere prejudiciul suferit prin neplata, insa in cazul dvs. ne aflam in situatia unui cuantum nejustificat, care depaseste orice bun simt.
in plus de asta in tot acest rastimp nu am primit nici un fel de instiintare scrisa sau verbala privind intarzierea de plata.
s-au trezit dupa 2 ani ca nu am platit ultima rata si vor de 15 ori valoarea ratei.. mi se pare o prostie..
in plus de asta casa mea este la 40 de km distanta de Targoviste(sediul firmei) si in drumul lor spre bucuresti.. ar fi putut trece oricad sa ma instiinteze - lucru care nu s-a intamplat..
Trebuie sa vedeti ce scrie in contractul de credit despre penalitati. Intr-adevar nu au fost de buna-credinta ca v-au actionat in judecata inainte de a va notifica cu privire la solutionarea amiabila a problemei. Luati legatura cu ei si abordati problema dupa cum am mentionat anterior. Daca nu va descurcati apelati la ajutorul unui avocat care sa va asiste la negocierea cu ei si eventuala tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua rca-uri ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta. O persoana incheie cu o societate de asigurare o polita de asigurare obligatorie, cu plata in 4 rate. Intarzie la plata ... (vezi toată discuția)
Litigiu declarare scadenta anticipata - ifn romcom sa oradea Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Buna ziua, Am urmatoarea problema: Am un contract de credit incheiat cu Societatea de Microfinantare IFN Romcom SA din Oradea. In luna iulie 2015 am intrat ... (vezi toată discuția)
Litigiu declarare scadenta anticipata - ifn romcom sa oradea Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Buna ziua, Am pus intrebarea pe alt topic si nu a stiut nimeni raspunsul, se paote sterge de acolo va rog si o rescriu aici: Buna ziua, Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)