Ca SC detin o proprietate compusa dintr-un spatiu comercial si o terasa descoperita . Initial la Primarie au fost impozitate separat.Dupa 4 ani vin in control si calculeaza impozit cladiri pentru terasa ( mentionez ca terasa nu este organizata ca bar sau altceva , ci doar pentru accesul in spatiu) . Ce parere aveti?
Va multumesc !
Cum ati avut-o declarata initial? Sub ce forma v-au impozitat terasa pana la momentul controlului? Este amenajata aceasta terasa? Au considerat-o organele de control anexa la spatiul detinut?
Daca pentru terasa aveti autorizatie de constructie si proces verbal de receptie atunci ar putea sa v-o impoziteze la constructii- daca terasa este betonata atunci v-o considera platforma betonata.Uitati-va pe fisa cadastrala a proprietatii si vedeti ce regim are respectiva " terasa ", daca este cuprinsa in documentatia cadastrala. Ce inseamna ca v-au impozitat separat spatiul comercial de terasa?Terasa era inclusa la impozitul pe teren si spatiul comercial la cel pentru cladiri?
Initial terasa a fost impusa ca teren si am platit impozit pe teren . Ulterior am obtinut autorizatie de constructie si am inchis-o,am declarat-o si mi-au inclus-o in spatiu.
In cartea funciara , la momentul actului de vanzare-cumparare este terasa descoperita , insa fara sa se specifice o valoare anume a acesteia . Actul s-a facut pentru spatiu si terasa cumulat.
Cred ca acesta este motivul pentru care v-au recalculat impozitul. Din titlu se intelege ca aceasta terasa este descoperita, insa inteleg ca exista autorizatie de constructie si ati inchis-o. V-au asimilat-o cu celalalt spatiu detinut..Nu aceasta a fost explicatia celor de la control?