avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit terasa descoperita
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit terasa descoperita

Ca SC detin o proprietate compusa dintr-un spatiu comercial si o terasa descoperita . Initial la Primarie au fost impozitate separat.Dupa 4 ani vin in control si calculeaza impozit cladiri pentru terasa ( mentionez ca terasa nu este organizata ca bar sau altceva , ci doar pentru accesul in spatiu) . Ce parere aveti?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: auradobrin , utilizator 10:45, 19 August 2011
Important ce e contruit pe aceasta terasa de v-au inclus-o la "cladiri". Poate ca era de ajuns sa v-o impoziteze ca teren.
Cum ati avut-o declarata initial? Sub ce forma v-au impozitat terasa pana la momentul controlului? Este amenajata aceasta terasa? Au considerat-o organele de control anexa la spatiul detinut?
Daca pentru terasa aveti autorizatie de constructie si proces verbal de receptie atunci ar putea sa v-o impoziteze la constructii- daca terasa este betonata atunci v-o considera platforma betonata.Uitati-va pe fisa cadastrala a proprietatii si vedeti ce regim are respectiva " terasa ", daca este cuprinsa in documentatia cadastrala. Ce inseamna ca v-au impozitat separat spatiul comercial de terasa?Terasa era inclusa la impozitul pe teren si spatiul comercial la cel pentru cladiri?
Initial terasa a fost impusa ca teren si am platit impozit pe teren . Ulterior am obtinut autorizatie de constructie si am inchis-o,am declarat-o si mi-au inclus-o in spatiu.
In cartea funciara , la momentul actului de vanzare-cumparare este terasa descoperita , insa fara sa se specifice o valoare anume a acesteia . Actul s-a facut pentru spatiu si terasa cumulat.
Cred ca acesta este motivul pentru care v-au recalculat impozitul. Din titlu se intelege ca aceasta terasa este descoperita, insa inteleg ca exista autorizatie de constructie si ati inchis-o. V-au asimilat-o cu celalalt spatiu detinut..Nu aceasta a fost explicatia celor de la control?

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladiri pentru extindere pe teren concesionat Vali69 Vali69 Buna ziua, Am un control de la impozite si taxe locale prin care vor sa ma oblige sa platesc pentru o perioada de 2 ani impozitul majorat pentru o extindere ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe constructii speciale (taxa pe stalp) ORIONIMPEX ORIONIMPEX Am o firma care detine un spatiu comercial ,o hala ,unde este si sediul firmei ,unde nu se desfasoara niciun fel de activitate ,firma desfasoara o activitate ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de construire fdragos fdragos Buna ziua, am urmatoarea problema. In anul 1995 am cumparat un teren de 106 mp pentru care am obtinut o autorizatie pentru o constructie provizorie spatiu ... (vezi toată discuția)