avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozitul pe cladiri pentru extindere pe teren ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozitul pe cladiri pentru extindere pe teren concesionat

Buna ziua,
Am un control de la impozite si taxe locale prin care vor sa ma oblige sa platesc pentru o perioada de 2 ani impozitul majorat pentru o extindere facuta la un spatiu comercial fiindca, spun ei, trebuia sa "alipesc" cele doua constructii.
Sa va expilc cum sta situatia faptic:
In 2003 am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc.
In vara anului 2005 am inceput o extindere pe un teren concesionat de la Primarie si, in noiembrie 2005 am facut receptia unei constructii "Extindere spatiu comercial" . La Cadastru, vrand sa "alipesc" cele doua constructii, mi s-a raspuns cu legea 7/2006 conf art.1 alin.3. In acest moment am un spatiu comercial mare (rezultat din spatiul initial plus extinderea) dar cu doua planuri de amplasament diferite, carti funciare diferite, numere cadastrale diferite... In consecinta am inregistrat in contabilitate extinderea ca fiind alt mijloc fix, am facut inregistrarea la Impozite si taxe si am platit la zi impozitul. La 31 dec 2006 am facut reevaluarea spatiului comercial initial (el fiind trecut in contabilitate separat de extindere, conform cadastrului) si la 31 dec 2008 am facut reevaluarea spatiului-extindere. Acum, in urma unui control, mi se calculeaza diferente la impozit (care este majorat la 10% in loc de 1,3% cat ar fi trebuit sa platesc daca plateam atunci) + penalitati de intarziere pentru perioada 1 ian 2007 si pana in prezent pentru spatiu + extinderea spatiului comercial deoarece, spun ei, eu am doar un mijloc fix ( adica o singura cladire-conf Codului Fiscal). Deci, dupa legea cadastrului am doua imobile iar dupa Codul Fiscal am o singura cladire. Ce sa fac? Toata suma ar fi 300 milioane de lei vechi.
Cel mai recent răspuns: Vali69 , utilizator 11:54, 17 Iulie 2009
Trebuie sa platiti impozitul pentru toata cladirea(inclusiv extinderea la spatiu).
Sigur ca pentru toata cladirea, dar reevaluarea trebuia facuta la 31 dec 2006 sau 31 dec 2008? deoarece prin extindere, conf normelor de aplicare a codului fiscal art 55 pct b, se considera ca s-a facut reevaluarea in nov 2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare taxe locale 2016 - locuinta taxata ca sediu firma datorita autorizatiei de constructie costel20 costel20 buna ziua,detin un imobil construit in 2008 P+M,construit in baza unei autorizatii de constructii eliberata de primarie pentru constructie sediu ... (vezi toată discuția)
Vanzare constructie cota tva wwitza wwitza Am o societate comerciala Y platitoare de tva. In anul 2003 societatea X platitoare de tva a cumparat un spatiu comercial in valoare de 35.000 ron inclusiv ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire reevaluata gabiclenciu gabiclenciu Cu tot respectul v-as supune atentiei urmatoarea situatie: - cladire pusa in functiune in dec.2005 la val. de inventar = 90033 Lei - reevaluarea a avut loc ... (vezi toată discuția)