avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime

Ultima firma la care am lucrat (1 an de zile) nu imi elibereaza adeverita vizata de itm. Ultima data mi-au spus ca daca o vreau vizata de itm sa ma duc la ei ca sa stau la coada. Cu cine trebuie sa vorbesc ca sa ii somez intr-un fel sa primesc adeverinta? Deja au trecut 8 luni de cand mi-am dat demisia. Altii care au plecat acum 2-3-4 luni au primit deja.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:24, 22 August 2008
Depuneti , in acest sens, o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorul.
Cine va cere adeverinta cu viza ITM ? Sau pentru ce va trebuie adeverinta.

Nici un angajator nu face prostia sa elibereze adeverinta pentru un lucrator faraca ITM sa aibe stiinta de continutul documentelor necesare relatiillor de munca.

Daca angajatii si-au incheiat raporturile de munca, iar angajatorul nu le-a achizitionat carnet de munca, vor primi o adeverinta de vechime, care are aceeasi valoare. Toate datele din adeverinta vor aparea in viitoarea carte de munca a lor.

:offtopic:
Cred ca era vorba in mesajul initial de refuzul angajatorului de a-i elibera adeverinta de vechime vizata de ITM ;)

Este dreptul dvs sa obtineti aceasta adeverinta de vechime de la fostul loc de munca, iar ei nu au nici o baza legala pentru a va refuza acest drept.
Sesizati Inspectoratul Teritorial de Munca.
Actualul angajator mi-a cumparat cartea de munca (care a ramas la itm),dar nu a putut adauga perioada de un an la fostul angajator tocmai pentru ca nu aveam aceasta adeverinta.
Mai mult decat atat,fostul angajator pretinde ca e obligatia mea sa merg la itm pentru vizare,nu a lui.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime Qwerty2010 Qwerty2010 Am lucrat pana in August 2010 la o firma din Bucuresti. Acum am nevoie de adeverinta de vechime de la aceasta firma iar problema este ca nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Somaj R3b0rn R3b0rn Buna ziua! De curand mi-a incetat perioada in care beneficiam de indemnizatie pentru cresterea copilului si am depus actele necesare pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Fara carte de munca dragomirelena78 dragomirelena78 Cum se procedeaza cu persoanele care te angajeaza fara contract,te tin doua saptamani, te muncesc si nu ti plateste munca. Unde se reclama?Elena (vezi toată discuția)