avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sanctiuni in cazul neinregistrarii PFA-ului ca ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sanctiuni in cazul neinregistrarii PFA-ului ca platitor de TVA

As vrea sa stiu ce sanctiuni poate primi un PFA impozitat la norma de venit in cazul neinregistrarii ca platitor de TVA?

Am citit deja despre:
1) Obligativitatea de a plati TVA-ul datorat retroactiv, cu penalitati de intarziere, calculat incepand cu data cand PFA-ul ar fi trebuit sa se inregistreze ca platitor de TVA.
2) Imposibilitatea de a deduce TVA-ul retroactiv, incepand de la data cand ar fi trebuit sa se inregistreze ca platitor de TVA.

Ma intereseaza ce alte sanctiuni se pot aplica?
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 18:04, 16 August 2011
Amenda pentru nedepunerea declaratiilor.
Atentie la D 394 mai ales.
As vrea sa inteleg, necesitatea de a depune Declaratia 394 apare in cazul PFA inregistrat ca platitor de TVA. In cazul descris problema este neinregistrarea ca platitor de TVA. Oare este posibil/legal sa primesti amenda pentru nedepunerea D394 atata timp cat nu esti inregistrat ca platitor de TVA?

simonaoprica a scris:

Amenda pentru nedepunerea declaratiilor.
Atentie la D 394 mai ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva incasari google adsense ionescugg ionescugg Salutare, Acum am observat ca anul trecut am depasit cota pentru inregistrare ca platitor de TVA (eu sunt persoana fizica - nu sunt autorizat). Am avut ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie 394 mariana calin mariana calin Sunt pfa si nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 394. Sunt inregistrata in scopuri de tva din feb. 2008. Ce amenda risc daca depun acum toate ... (vezi toată discuția)
Inregistrari corecte pentru 394 Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA As vrea sa aflu si parerea voastra cu privire la monografiile folosite pentru inregistrarea corecta a facturilor in D 394. Ex.achitizionez de la un magazin cu ... (vezi toată discuția)