avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut poate fi cedat unei firme de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut poate fi cedat unei firme de recuperare?

Buna seara.

Am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare.
In urma cu 1 an am imprumutat o persoana fizica cu o suma destul de mare de bani si am facut un contract de imprumut scris de mana. Intrebarea mea este daca se poate, este LEGAL, sa apelez la o firma de recuperare a datoriei sau trebuie mers in instanta lucru care stiu ca dureaza foarte mult.
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 00:02, 17 August 2011
ma intereseaza varianta in care sa pot sa cesionez unei firme specializate valoare imprumutului. Sa primesc de la aceasta firma o parte din bani urmand ca de aici in colo sa fie problema lor cum vor recupera banii.
Atunci cautati pe internet o firma de recuperari creante si gata!
aveti idee cam cat ar putea fi procentul (comisionul, onorariul) unei astfel de firme. Mi-ati putea indica o astfel de firma. Din ce am cauta pe internet am gasit doar firme care se ocupa de datori catre banci sau persoane juridice. Multumesc
Salut,daca exista o astfel de firma ar analiza solvabilitatea debitorului, daca n ar mai avea ce recupera n ar plati nimic pe creanta.Daca considerati ca mai aveti ce recupera de la respectivul trebuie mers in instanta daca nu, e o cheltuiala inutila pentru ca legea e destul de permisiva in aceste cazuri.Va dau un exemplu simplu : debitorul nu are nici un bun ce ar putea fi executat silit doar salariu de 700 ron ,il puteti executa pentru 1/3 din acesta ,daca aveti suma mare o sa dureze foarte mult.Exista foarte multe "portite " prin care un debitor poate scapa.Eu cel putin asa stiu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari- sa cesionam sau nu creanta? dandorian dandorian Buna ziua, Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari. Avem un singur restantier in bloc, cu datorii totale de 20.000 RON. L-am actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Credit "vandut" aurolise aurolise este vorba de un credit luat de la banca x, in primavara anului 2008, ptr o perioada de 30 de ani. in toamna lui 2009 am reusit prformanta de a nu putea achita ... (vezi toată discuția)