Avand in vedere ca la Asociatia noastra se desfasoara activitati de curatenie si intretinere spatii verzi si spatii comune( ex subsol) pentru care se angajeaza servicii cu caracter ocazional (oameni fara un loc de munca) este gresit sa solicitam la ITM eliberarea unui Registru de evidenta a zilierilor? Va multumesc foarte mult.
Am fost la ITM local . Am cerut registru zilier pentru curatenie. Raspuns; asociatiile de proprietari nu li se da registru zilier. nu se accepta conventii civile.
Am in administrare o singura scara cu 10 et. Fostul adm. a avut o d-na care venea din cand in cand sa faca curatenie(2 pe saptamana) si ii facuse o conventie civila fara inregistrare la ITM,Acum
Continuare- acum, nustiu ce sa fac cu ea. Mi s-a spus ca trebuie sa o angajez cu carte de munca cu jamatate de norma. Ea face curatenie doar 2 ore pe saptamana/o zi. Era platita cu 320 lei brut x 16% imp. la sursa(2 ore/saptamana x 4 saptamani = 8 ore/luna. Este pensionara de drept(a fost femeie de serviciu la spital are o pensie de 500 lei.) De ce nu se incadreaza nici in conventie ( au spus ca trebuie sai fac carte de munca cu jumatate de norma si trebuie sa plateasca toate imp.) si nici zilier , de ce asociatiile de locatari /proprietari, nu se incadreaza in L 52/2011 ?. In lege nu mentioneaza asociatiile , dar nici nu spune nu au dreptul sa faca convetii sau sa angajeze zilieri. Daca da, cu ce sa ma inarmez sa-i contrazic. In plus va fi necesar sa solicit din cand in cand vreo lucrare de; dezapezire, reparatii domestice in scara/ schimbat un bec sau altceva. Va rog sa sariti la mine , criticati-ma , dar ajutatima, altfel poate sunt in ilegalitate si posibil cu probleme.
Demitere
ContSters189595
care sunt pasii legali ce trebuiesc urmati pt demiterea femeii de servici?
precizez ca este angajata cu conventie civila.
in urma neindeplinirii sarcinilor ... (vezi toată discuția)