avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demitere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demitere

care sunt pasii legali ce trebuiesc urmati pt demiterea femeii de servici?
precizez ca este angajata cu conventie civila.

in urma neindeplinirii sarcinilor de serviciu, am negociat cu o firma de curatenie, 800ron brut cu tva cu tot, la 7 scari .

unii mai tin cont ca mai e si criza! curatenia se va efectua cu materialele lor, si apa lor.

verficarea curateniei se va face zilnic de catre seful de scara .

am dat aceste detalii pt a observa ca inca se mai poate negocia si totodata, economie de apa si consumabile.

si au promis ca vor face curatenie la sange!

la noi administratorul, pt 165 ap este platit cu 330 ron!

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 02:09, 13 Februarie 2011
Conventie civila?
Am si uitat de cand nu mai este permisa utilizarea acestui tip de contract in raporturile de munca. Sau poate nu ati mentionat exact si va referiti la Contract de prestari servicii?
Oricum, rezilierea sa face in conditiile stipulate in inscrisul (convetie, contract) semnat de parti.
la noi administratorul, pt 165 ap este platit cu 330 ron!

Ati uitat sa ne spuneti pentru cate ore pe luna si de ce nu verifica el, fiind o treaba administrativa. Sef de scara? In lege nu prevede si deci nu are nicio responsabilitate legala chiar daca a acceptat sa fie "sef".
iulia-91 a scris:

care sunt pasii legali ce trebuiesc urmati pt demiterea femeii de servici?
precizez ca este angajata cu conventie civila.

Cred ca aceasta era intrebarea la care soliciati ajutor si nu celelalte explicatii.
Cititi acea conventie pe care o aveti cu femeia de serviciu si este posibil sa gasiti acolo (asa ar fi normal), conditiile in care se poate rezilia, termenul pana cand este incheiata...
Daca nu aveti asemenae prevederi in conventie, invitati-o la asociatie si spuneti-i ca ati hotarat sa faceti contract cu o firma.
Acest lucru l-am facut noi in decembrie 2010. Am facut contract de la 1 ianuarie 2011, cu o firma de curatenie si-am discutat cu firma sa angajeze si femeile noastre de serviciu (2), daca vor si ele. Una a vrut si a fost angajata la firma iar cealalta a plecat primindu-si banii de la asociatie doar pana la 31 dec 2010.
Au activat pana acum la noi pe baza de contract civil si nu CIM. Asa ca nu a trebuit sa facem documente, lichidare, formalitati, sa anuntam ITM-ul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Administrator si femeie de serviciu danabode danabode Buna ziua.Doresc sa aflu daca o persoana care se intituleaza sefa de scara,dar nu face parte dintr-o asociatie de proprietari,si este si femeia care face ... (vezi toată discuția)
Angajare femeie de serviciu constantin cretescu constantin cretescu suntem o asociatie de proprietari. pana in prezent am avut angajata femeia de serviciu cu conventie civila. acum a venit un membru al asociatiei care spune ca ... (vezi toată discuția)