avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament in garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament in garantie

Buna ziua,

as dori sa cumpar un apartament cu banii cash si as dori sa stiu cum sa ma feresc de fraude de tipul, cineva vinde un apartament care este in garantie pentru un credit imobiliar, sau o familie care este in divort si nu este facut partajul.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: vera_o , utilizator 18:52, 17 August 2011
Pentru a evita astfel de situatii neplacute, puteti cere un extras CF la zi cu privire la acel imobil. Acolo veti gasi informatiile actuale referiotare la proprietari si situatia juridica a imobilului - daca a fost consituita o garantie imobiliara asupra lui. Trebuie sa stiti ca ipoteca - garantia imobiliara pentru a produce efecte juridice, trebuie sa fie inscrisa in CF. Daca nu este inscrisa nu are niciovaloare.
Cat despre litigiile care pot exista asupra imobilului, de asemenea ele ar trebui notate in CF insa nu cu titlu obligatoriu. Notarea proceselor in CF se face doar in scop de opozabilitate. Daca nu apare notat niciun proces in CF va puteti interesa la instantele de la locul situarii imobilului, indicand numele proprietarilor, daca exista procese pe rol. Oricum in cadrul contractului de vanzare cumparare, vanzatorul trebuie sa raspunda pentru evictiune. Ca sa fiti linistit, inainte a incheia contractul de vanzare-cumparare faceti aceste demersuri si de asemena puteti cere vanzatorului sa faca o declaratie notariala ca imobilul este liber de orice sarcini, ca nu face obiectul unui litigiu, si ca poate fi instrainat in mod legal. Contractul de vanzare-cumparare va contine oricum aceste clauze.
In mod clar un extras de CF unde apar toate datele si sarcinile pe care le poarta bunul imobil
Va multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)