avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cu cat contribuie angajatorul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cu cat contribuie angajatorul?

Buna ziua

Intreprindere plateste pentru angajat impozitul, contributia la pensie, asig. de sanatate si somajul; toate aceste se scad din salariul brut al angajatului, sau o parte o plateste angajatorul?

Cat ar trebui sa primesc in mana la un salriu brut de 3000 lei?
Cel mai recent răspuns: ELuminita , utilizator 17:52, 17 August 2011
Sume referitoare la angajat
Salariul brut 3000
Bonuri de masa 0
Sporuri impozabile 0
Reţineri angajat
CAS individual 10.5 % 315
ªomaj 0.5 % 15
Asigurări de sănătate 5.5 % 165
Deducere personală funcţie de bază 0
Impozit pe salariu 401
Sporuri NEimpozabile 0
Salariul net 2104

Sume referitoare la angajator
Reţineri angajator
CASS 5.2 % 156
ªomaj 0.5 % 15
CAS 20.8 % 624
FNUASS 0.85 % 26
Fond de risc si accidente 0.4 %* 12
Fond creanţe salariale 0.25 %

Angajatul plăteşte la bugetele de stat 896 lei
Angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat 841 lei
Statul colectează la bugetele de stat în total 1737 lei.

Prin urmare, pentru a ca salariatul sa fie platit cu 2104 lei, angajatorul cheltuieste 3841 lei.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul clar si prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie anny05 anny05 As dori sa stiu cat trebuie sa plateasca la stat o firma pt un angajat care e incadrat cu salariul minim pe economie 670 lei? (vezi toată discuția)
Cam cat ar trebui sa platesc la o firma ? virgula virgula cat sunt darile la un salariu minim pe economie ,daca as dori sa imi platesc la o firma pana la nastere ptr a beneficia de indemnizatie cc (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)