avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe vamale (TVA) colet fara factura, fara valoare ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe vamale (TVA) colet fara factura, fara valoare declarata

Am primit un colet din US (e vorba de un cadou - un produs electronic). La vama am constatat ca nu are nici factura inauntru, nici nu are declarata o valoare in campul dedicat acesteia de pe AWB, nici nu e bifat drept cadou.
De altfel nici nu are cum sa aiba o factura, din moment ce este cadou.

Ofiterul vamal mi l-a retinut in vama spunandu-mi sa vin cu factura (cred ca e convinsa ca e o comanda pe internet la care nu vreau sa platesc taxe vamale), pe care eu nu am de unde sa o produc.

In situatia asta, cf legii bunurile se evalueaza de catre un expert al vamii. Are idee cineva cat dureaza aceasta evaluare? Am nevoie destul de repede de produsul respectiv.

Este cineva care s-a mai confruntat cu o problema asemanatoare si are un sfat bun?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ciuc143 , utilizator 19:57, 18 August 2011
de ce nu vorbiti cu cel care v-a trimis sa va faca un act de donatie?
Raspunsul e mai simplu. Ceea ce a omis ofiterul vamal sa imi zica este ca pot da o declaratie pe propria raspundere in legatura cu valoarea bunurilor urmand si ca ma oblig sa platesc eventualele diferente constatate la o evaluare a vamii. Cert e ca astfel iti poti lua pachetul acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)
Dhl nu vor sa mai dea retur coletul Ivanka88 Ivanka88 Buna ziua am si eu o problema cu DHL am comandat un colet in valoare de 1225 lei din UK am facut nr EORI singura dupa un chin am vrut sa platesc taxele ... (vezi toată discuția)
Tranzacții cu monedă virtuală. de ce sunt obligat să plătesc tva pentru ele? cfelicia cfelicia Buna ziua, Am cumparat din China produse in valoare de x monezi virtuale, de pe un site care accepta numai aceste monezi. Cand a ajuns coletul in tara, ... (vezi toată discuția)