avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua as avea nevoie de un sfat . As dori sa angajez copilul la Politia Comunitara dar exista o problema, el a facut o prostie cand era minor si i se cere cazierul judiciar, a fost condamnat cu suspendare ,luna aceasta termina cu supravegherea de catre serviciul de probatiune, am inteles ca imediat a doua zi cum termina ii pot scoate cazierul judiciar si va fii alb, nu stiu daca este adevarat. Are rost sa ii depun dosarul pentru angajare la Politia Comunitara sau nu? Va rog din suflet sa imi dati un raspuns sa stiu ce sa fac. Va multumesc anticipat.astept raspunsul la adresa lili_olarescu@yahoo.com
lili olarescu a scris:

. As dori sa angajez copilul la Politia Comunitara

Dorinta este personala sau e in concordanta cu dorinta fiului ? ( zic eu ca nu mai e copil ). Si ca politist comunitar da fatas catre fata cu infractori , nu cu " giugiuleli" materne.

...dar exista o problema, el a facut o prostie cand era minor...

Cine nu a facut prostii pe lumea asta. Prostiile mele nici nu au numar. Ceea ce nu m-a impiedicat sa imi gasesc si eu locul in societatea in care traiesc.

Are rost sa ii depun dosarul pentru angajare la Politia Comunitara sau nu?

Daca el vrea, depuneti-l , daca nu vrea nu il depuneti. Nu e bine sa preluati toate sarcinile fiului dvs. ca si cum ar fi un copil neputincios si nedescurcaret. Ca asa va crede si el despre el. Si nu e bine.

Va rog din suflet sa imi dati un raspuns sa stiu ce sa fac.

Sfatul inimii dvs. si dorinta expresa a fiului sunt mai pretioase decat toate sfaturile din lume. Sa dovedit ca cei ce gresesc din varii motive , nu repeta greselile daca au devenit constienti de cionsecintele lor.

Multumesc pentru raspuns. El vrea , dar totusi nu m-ati lamurit ii apar atntecedente penale in cazier dupa ce termina sau nu. Il va cauta in baza de date a Politiei ? Pentru o greseala va plati toata viata?
Codul Penal prevede :
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Art. 86. - Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere
Art. 86 ind.6. - Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86 ind.4, el este reabilitat de drept.

Persoanele înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidenţă dacă a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept.
Nu se scriu in cazier sanctiunile penale pentru fapte savarsite in timpul minoritatii.
in functie de ce scrie in sentinta putem stabili cand devine cazierul alb, adica dupa ce se face reabilitarea.in politie nu va lucra niciodata in situatia in care a fost condamnat

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier marius900 marius900 Buna ziua , pe data de 28.04.2010 am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani si 9 luni perioda de probatiune , alcool la volan , doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea in cazul unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere victorn victorn am primit inchisoare cu suspendare 10 luni!si perioada de supraveghere de 3 ani si 10 luni! cand se poate cere reabilitarea s-au mai bine zis stergerea ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)