avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Ce se intampla cu cu certificatul de casatorie dupa divort,ce directie capata? ce face cu el dupa pronuntarea divortului?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 08:53, 18 August 2011
Asta ar trebui sa ramana la dosar. Un ex al hotararii ajunge si la starea civila, certificatul va fi nul
bucuresco a scris:

Ce se intampla cu cu certificatul de casatorie dupa divort,ce directie capata? ce face cu el dupa pronuntarea divortului?


Prin desfacerea casatoriei, certificatul de divort se declara nul.
De aceea aveti obligatia de a-l depune in original la dosar, pentru a fi anulat.
Dvs. veti folosi mai departe hotararea de desfacerea casatoriei, dupa ramanerea definitiva si irevocabila, pentru schimbarea numelui, a adresei, ...si tot ce mai contine acea sentinta.

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Marcel Mihalache, Avocat
MULTUMESC MULT
Intrebam deoarece cum e si normal trebuie sa ramana la dosar nul si cred ca la fel si ce a REDACTAT grefierul de sedinta trebuie sa se afle tot la dosar NU? domnule avocat?INTREBAM DEOARECE LA DOSARUL MEU
nuexista decat hotararea de divort a mea care nu am ridicat-o nici acum .
Hotararea de divort va fi comunicata acasa si ramane definitiva si irevocabila dupa 30 de zile de la comunicare, daca nicio parte n-o mai ataca.
Restul documentelor raman la dosar.

Alte discuții în legătură

Legalizarea hotararii de divort border border buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cand trebuie sa legalizez hotararea de divort,daca o pot face oricand sau este un termen anume? va multumesc (vezi toată discuția)
Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Cum obtin sentinta de divort? cristinica1974 cristinica1974 Concret : divortul s-a pronuntat acum 3 ani si ceva, decizia a fost definitiva si irevocabila; problema este ca aceasta decizie nu a fost trimisa la partile ... (vezi toată discuția)