avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ce atributii are consilierul juridic al unei ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ce atributii are consilierul juridic al unei cooperative?

Stie cineva ce atributii are un consilier juridic al unei societati cooperative, cu ce fel de probleme se confrunta?.. Astept raspunsurile voastre.. poate chiar din partea unor astfel de consilieri care lucreaza sau colaboreaza cu societati cooperative .
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 18:09, 24 August 2008
Sunt consilier juridic dar nu la cooperativa...probabil ce probelemel specifice profesiei de consilier juridic...cu ce e mai speciala cooperativa decat societatea comerciala?.
- sa vizeze si sa duca la indeplinire unele decizii din partea conducerii;
- activitate de consiliere privind problemele legale cu care se confrunta societatea;
-conceperea unor contracte incheiate de societate;
-analiza contractelor incheiate de societate;
-consultarea periodica a monitorului oficial in scopul aflarii ultimelor acte normative aparute;
-reprezentarea societatii in fata instantei judecatoresti in situatia unor litigii;
-intocmirea documentatiei necesare propriei sale activitati;
- contactarea departamentului financiar contabil in vederea obtinerii unor informatii privind cei care nu si-au achitat obligatiile contractuale;
- sa ia masurile necesare impotriva acestor persoane.
-vizeaza pentru legalitate deciziile emise de conducerea unitatii;
-avizeaza toate documentele cu caracter de norme si regulamente care reglementeaza activitatea unitatii;
-participa la negocierea contractului colectiv de munca si la elaborarea Regulamentului intern, aducand la cunostinta conducerii SC .... dispozitiile legale care trebuie respectate in acest caz;
-participa la negocierea contractelor in care unitatea urmeaza sa devina parte si elaboreaza proiecte de astfel de contracte;
-urmareste respectarea legalitatii in cazul incheierii, modificarii si desfacerii contractelor individuale de munca.
Multumesc frumos pentru raspuns, am sa ma mai documentez si eu astazi si am sa citesc si legea 1/2005. Dar daca mai sunt opinii as vrea sa le aflu. Sunt debutant.........#-o
Legea nr. 1 din 21 februarie 2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei reglementează cadrul general de organizare şi funcţionare a cooperaţiei.

De asemenea, poti studia si Legea nr.514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic , publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 867 din 5 decembrie 2003 , completata prin Legea nr.246 din 22 iunie 2006 ; Statutul profesiei de consilier juridic adoptat de catre Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurist GogaL GogaL Buna ziua, Pot fi angajata ca și jurist la o societatea privată dacă mai am și funcția de asistent director intr-o instituție publica? Știu ca pe ... (vezi toată discuția)
Jurist cu 1/2 norma. incompatibilitati vasea_13 vasea_13 Daca sunt cadru didactic in inv. preuniversitar pot exercita si calitatea de jurist cu 1/2 norma? Sunt nou in domeniul juridic (la o firma de transporturi ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)