avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Jurist cu 1/2 norma. Incompatibilitati
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Jurist cu 1/2 norma. Incompatibilitati

Daca sunt cadru didactic in inv. preuniversitar pot exercita si calitatea de jurist cu 1/2 norma? Sunt nou in domeniul juridic (la o firma de transporturi publice de persoane). Cateva sfaturi, va rog...!
Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 867 din 5 decembrie 2003, si modificat prin Legea nr. 246/2006) prevede in: "Art. 11.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
a) activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica nesalarizata;

b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
c) participarea la comisii de studii, de intocmire a proiectelor de reglementari juridice."
In rest vi se aplica prevederile incidente cuprinse in Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii).
Succes !
Legea 514/ 2003 Capitolul II- Dobandirea si incetarea calitatii de consilier juridic in art. 10 sunt stabilite incompatibilitatile iar in art. 11, compatibilitatile. Avand in vedere faptul ca dumneavoastra sunteti cadru didactic preuniversitar si nu universitar, nu puteti exercita si functia de consilier juridic.
Nici in calitate de p.f.a.? Exista vreo deosebire intre notiunea de jurist si consilier juridic?
Conform COR 2013, exista ocupatia de consilier juridic, ocupatia de ,,jurist nu exista.

Un consilier juridic, are statulul de angajat, prin contract individual de munca in cadrul unei firme/ societati. El nu poate fi persoana fizica autorizata precum avocatii.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca Grigore Carmen Grigore Carmen Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate intre meseria de consilier juridic si cea de mediator theilona theilona As dori sa intreb daca un consilier juridic poate fi in acelasi timp si mediator?Multumesc! (vezi toată discuția)