avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL declarat inactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL declarat inactiv

Buna ziua,

Reiau o intrebare dintr-un comentariu postat la acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ce se intampla daca o firma declarata inactiva avea datorii la bugetul de stat (mai exact, impozitul forfetar). Daca firma nu va mai fi reactivata, administratorul va mai fi tras la raspundere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters208625 , utilizator 14:06, 19 Septembrie 2011
In principiu administratorul poate raspunde (chiar si numai pentru motivele pentru care firma a ajuns inactiva. Exista posibilitatea suspendarii firmei si astfel nu mai era nevoie de plata acelui impozit minim.). Acum depinde si de situatia concreta a acestei firme.
Infiintata in 2005, nici o activitate desfasurata pina in prezent. Pur si simplu infiintata si nefolosita, depuse declaratiile obligatorii, suspendata la un moment dat din cauza impozitului forfetar, in prezent listata ca firma inactiva. Vorbim de datorii de citeva milioane de lei vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare firma! eche eche Am o firma infiintata in 2008 fara activitate inca de la inceput si vreau sa o desfiintez. Acum am aflat si eu de taxa forfetara, suntem in luna iunie si sa ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma inactiva r111 r111 Buna ziua, Problema mea e urmatoarea: am o firma deschisa in judetul X1 in anul 2004, fara sa fi avut vreodata activitate. Acum vreau sa incep o activitate ... (vezi toată discuția)