avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

sunt insarcinata in 22 de saptamani si lucrez din 04.11.2010concediile medicale se pun la vechime
si alte detalii despre concedii de creste a copilui si prenatal
Cel mai recent răspuns: turmeinicolae , utilizator 09:11, 3 Septembrie 2011
N-ati specificat data probabila a nasterii,dar cred ca e prin decembrie.Tinand cont ca in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului ati realizat si veti realiza venituri supuse impozitarii,veti beneficia de concediu crestere copil.De asemenea,beneficiati si de concediul de maternitate,in cuantum de 126 zile,din care trebuie sa va lasati obligatoriu dupa nastere 42 zile. Multa sanatate
1. Perioadele de concediu medical, inclusiv cel de maternitate (cele 126 de zile) si CCC pana la 2 ani sunt perioade de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
2. Daca vreti mai multe detalii cititi:
- OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurari sociale de sanatate;
- OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
3. Nu pot sa va redau aici toate prevederile din legi. Pentru intrebari punctuale va raspund la obiect.
va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal iulyca iulyca Buna ziua. Din data de 8 mai 2012 am intrat in concediu prenatal si trebuie sa nasc pe 23 iunie 2012, deci as avea 47 zile de concediu prenatal.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa ai pe contractul de munca,ca sa poti beneficia de prenatal? nicol_sexxy20 nicol_sexxy20 am 4 luni de munca si sunt insarcinata in 3 luni. pot beneficia de concediu prenatal,indemnizatie de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal veronik veronik Buna ziua, stiu ca sunt 126 de zile in total pentru concediu prenatal si postanatal. In cazul in care cel prenatal va fi de maxim 20 zile, este legal sa ... (vezi toată discuția)