avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol

Buna ziua!
In cazul in care detin o boxa la subsolul blocului imi trebuie autorizatie de constructie?
Mentionez ca am acordul asociatiei de proprietari, prin acel spatiu nu trece instalatia blocului, si trebuie pusa doar o usa.
Multumesc!
Nu va trebuie autorizatie de constructie pentru a inchide acel spatiu si a-l folosi. E o folosire temporara si nu va da drept de "proprietate" asupra lui pentru ca acele spatii de la subsolul blocului au alta destinatie .
Atentie, aveti acceptul asociatiei sa montati usa, pe cheltuiala dvs,
Insa pt a putea folosi doar dvs spatiul, pt linistea dvs, aveti nevoie de un contract de inchiriere, deoarece, membrii asociatiei se vor schimba peste ... doua luni si cei noi nu vor mai fi deacord
Nu,nu va trebuie nici o autorizatie iar contract de inchiriere daca nimeni nu va cere nici dvs. nu trebuie sa bateti tobele ca numai atunci se pot gasi unii sa le vina niste idei ca sa va faca sa plecati cu usa in spinare ca Pacala.:secret:
Inspectoratl de stat in constructii are autoritatea de a ma pune sa evacuez boxa pe care o detin in conditiile de mai sus? Probabil un vecin "invidios" ca nu are, a apelat la ISC si sunt citat la ei . As vrea sa stiu daca sunt in dreptul meu pentru a putea sa-mi sustin cauza luni cand trebuie sa ma prezint. Voi fi recunoscator daca primesc cat mai multe detalii. Multumesc!
deci, aveti invitatie la ISC, pe ei nu ii intereseaza modul de ocupare al boxei si nu va pot evacua, ei au competenta doar in plaja constructiilor, mai pe romaneste: daca cineva demoleaza sau construieste, modifica imobilele (ziduri de REZISTENTA), fara autorizatiile aferente.
faptul ca dvs ati montat o usa nu intra in competenta ISC deoarece nu ati modificat structura de rezistenta a cladirii, eventual cei de la ISU se pot lega de acest lucru in cazul unui eventual incendiu

Alte discuții în legătură

Locuinta in subsolul blocului Loredana_Iuliana Loredana_Iuliana Buna ziua, Pt a locui cineva la subsolul blocului este suficient sa obtina acordul Asociatiei de Proprietari ( a 50% +1 din proprietari?\") sau este necesar ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare acte doveditoare pt detinere boxa de la subsolul ... xtreme07 xtreme07 Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului? Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea ... (vezi toată discuția)