avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuinta in subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuinta in subsolul blocului

Buna ziua,
Pt a locui cineva la subsolul blocului este suficient sa obtina acordul Asociatiei de Proprietari ( a 50% +1 din proprietari?") sau este necesar sa obtina si acordul de la Politie, Pompieri, etc . Se face un contract intre Asociatia de Proprietari si ocupantul subsolului? Cum se contorizeaza apa, caldura, curentul consumate?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:06, 20 Februarie 2012
Subsolul blocului nu are destinatie si nici nu poate fi amenajat ca locuinta.
Din punctul meu de vedere nu se va obtine niciodata autorizatie, cel putin de la Pompieri, pentru amenajare a subsolului ca spatiu de locuit. Si asa sunt impotriva boxelor amenajate in subsol. Prin exceptie, daca se va permite amenajarea unui spatiu de locuit, trebuie sa faceti contorizari separate pentru utilitati, dar repet, nu cred ca veti obtine vreodata aprobari.
Subsolul blocului reprezinta parte comuna care nu are destinatia de spatiu de locuit
De altfel ISU ,nu permite utilizare spatiilor comune in alte scopuri fata de cele prevazute in cartea tehnica a constructiei,iar in situatia sesizari de astfel de cazuri aplica sanctiuni apreciabile ,cu obligarea readucerii spatiului la forma prevazuta in cartea tehnica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxe la subsolul blocului migota migota Se pot amenaja boxe la subsolul blocului ? Exista legislatie pt amenajare boxe la subsolul blocului ? Este necesar avizul de la pompieri ? (vezi toată discuția)
Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare acte doveditoare pt detinere boxa de la subsolul ... xtreme07 xtreme07 Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului? Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea ... (vezi toată discuția)