avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Buna ziua!In anul 2008 pe 28 octombrie am cumparat un autoturism adus din germania (neinmatriculat);initial sotul meu figura pe contractul de vanzare-cumparare,dar mai tarziu am decis ca ar fi mai bine sa il trecem pe numele meu pentru ca aveam mai mult timp liber si puteam sa umblu pt numerele rosii si mai apoi pentru inmatriculare.La momentul respectiv nu stiam ca vanzarea-cumpararea intre soti este nula si nici cei ce mi-au intocmit actul nu mi-au spus ca nu este posibila o astfel de tranzactie.Ce vreau eu sa stiu este daca in incercarea mea de a recupera taxa auto aceasta tranzactie imi va afecta reusita sau nu?Ce ma sfatuiti sa fac?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:55, 18 August 2011
o vinzare nula nu poate da nastere la drepturi subsecvente. orice acte subsecvente unui act nul sunt nule.
pe de alta parte, nu este neaparat necesar sa spuneti instantei ca ati achizitionat de la sotul dvs. in cerere treceti doar tranzactianu si calitatea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate autoturism imprumutat fara procura Pitagora Pitagora AM IMPRUMUTAT UN AUTOTURISM CARE AVEA NUMERELE ROSII EXPIRATE DE DOUA ZILE, respectivul imi este ruda el avea masina pt vanzare dar pe numele unui priten al ... (vezi toată discuția)
Dacã nu obþin atestatul fiscal? Adela_72 Adela_72 Nu înţeleg de ce în ţara asta infractorii sunt favorizaţi şi cei ce vor să trăiască legal sunt nenorociţi. Eu am cumpărat o maşină cu numere ... (vezi toată discuția)
Taxa primarie system88 system88 Buna, am avut o masina adusa din strainatate ce am inmatriculat-o 3 luni in romania cu numere rosii apoi am inmatriculat-o pe Bulgaria. Este normal sa platesc ... (vezi toată discuția)