avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere al doilea copil

Buna ziua.
Suntem in urmatoarea situatie: sotia trebuie sa inceapa lucrul in februarie, dupa ce a stat 2 ani acasa in concediu de crestere a copilului. Noi vrem sa mai facem un copil si ma intereseaza ce spune legislatia in cazul in care sotia ar trebui sa nasca al doilea copil pana sa se implineasca 12 luni de la reluarea serviciului. Cum se va calcula indemnizatia? Se iau in considerare lunile petrecute la serviciu plus cele din concediu de crestere ca sa faca in total 12 luni de cotizatie?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danstoicastefan , utilizator 07:10, 19 August 2011
Da, se iau in considerare.
Ordonanta de urgenta 111 din 2010.
ART. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:.....
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
.....
g) au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului...
1. In cele 12 luni premergatoare nasterii, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2, intra lperioada lucrata dupa CCC1 precum si lunile in care ati fost in CCC1, in concediu medical sau in concediu de maternitate, in somaj indemnizat etc.
2. Asadar veti putea beneficia de CCC2 si indemnizatia aferenta.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului MariaLL MariaLL Buna ziua! Imi poate da cineva niste raspunsuri? In cazul in care al doilea copil se naste la cateva zile dupa ce primul implineste doi ani, cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)