avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deducem tva??!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deducem tva??!!

buna ziua,
am si eu o intrebare cam prosteasca recunosc, dar poate ma puteti ajuta, deducem tva din cheltuielile de constituire?
Adik am cateva facturi cu tva emise de Registrul comertului, si nu stiu daca sa deduc tva , aceste fact avand si valoare mica.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:33, 23 August 2008
Dreptul de deducere il ai de la data la care esti legal inregistrat in scopuri de tva.
sunt inregistrata in scopuri de tva, dar nu stiam daca si aceste facturi emise de ORC SUNT DEDUCTIBILE din pct de vedere al taxei
Da!........... si pentru aceste cheltuieli se deduce TVA, doar daca acest tva este inscris pe o factura.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? OanaLH OanaLH Pentru ce categorii de bunuri se face ajustare de tva la firmele aflate in inactivitate? Nu am inteles exact daca fac ajustare doar pt mijloace fixe ... (vezi toată discuția)
Pfa si deductibilitate tva popmihai2706 popmihai2706 Sunt PFA avand ca obiect de activitate consultanta IT, in sistem de impozitare norma de venit…..deci nu in sistem real; - ca urmare a depasirii ... (vezi toată discuția)