avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... camatarie la firmele de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

camatarie la firmele de leasing

buna ziua,
in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit avansul de 25% si mi-a fost calculat o rata de 383 de euro pe o perioada de 5 ani cu valoarea reziduala la urma. Toate bune si frumoase, dar dupa 3 rate am primit un plic prin care am fost instiintat ca s-a marit dobanda "datorita costurilor lor de finantare" si mi s-a facut o rata de 477 euro. Dupa cateva alte rate acelasi lucru si dupa cateva rate iar acelasi lucru si acum am o rata de 560 de euro. Am platit cam trei ani la masina (aproximativ 21.000 euro), dar acum ma anunta ca mai am de plata total inca 22.000 euro.
Ce pot sa fac in aceast situatie? pot sa-i reclam undeva?
Mentionez ca la semnarea contractului nu l-am citit in amanunt si intradevar au o clauza prin care pot mari dobanda unilateral, dar mi se pare absurd ca pentru o masina de 22.000 sa platesti 43.000.
Vreau sa predau masina dar nu pot deoarece, sunt si fidejusor si o clauza din contract prevede ca daca se reziliaza contractul pot solicita daune interese la valoarea contractului si imi este teama ca imi vor incepe executarea silita pe persoana fizica.
va rog sa ma ajutati.
eu personal nu am gasit nici o solutie.
cu stima
trebuie studiat cu atenție contractul. doar acolo poate exista o soluție, dacă acolo nu, atunci niciunde. în caz contrar, dacă tot v-ați gândit la posibilitatea de a nu o mai plăti, verificați mai bine clauza cu daunele interese, cred că este mai avantajos să plătiți daune interese și mașina, decât alte 22.000 de euro.
Spuneti numele companiei.
Incercati sa gasiti si alte 'victime' ale aceleiasi companii.
In mod normal o motivatie gen "datorita costurilor lor de finantare" este destul de subtire.Cu un avocat bun, puteti incerca sa demonstrati in instanta ca este un abuz. Imi vine greu sa cred ca are un fundament economic aceasta crestere .Succes !
modificarea unilaterala a dobanzii este clauza abuziva. Incepeti cu o plangere la protectia consumatorilor. Continuati cu ctiune in Instranta pentru anularea clauzei abuzive si restituirea dobanzii incasate suplimentar. Un avocat sau un consilier juridic destept va pot salva usor din aceasta situatie.
ausfahrt a scris:

Spuneti numele companiei.
Incercati sa gasiti si alte 'victime' ale aceleiasi companii.



Nu pe acest forum,sper :)
jocandi multumesc de sfat, dar nu cred ca este asa de usor sa anulezi clauza respectiva. toate ar fi prea frumoase. este o clauza pe care mi-am insusit-o si marirea de dobanda au facut-o datorita faptului ca "si-au marit costurile de finantare". problema este ca nu sunt eu singurul "tepuit" (vai si amar de cei cu leasinguri de peste 100.000 euro). pe forumuri am citit ca acestia practica aceasta metoda de prin 2006. totodata la ce ai spus tu am avut un coleg care a predat masina la ei (dupa ce a incercat in instanta sa anuleze acea clauza) si la vre-o 2 luni s-a trezit cu sechestru pe casa (persoana fizica). daca ai vreo idee te rog sa mi-o spui si mie.
multumesc

ps numele firmei nu cred ca pot sa o postez aici, cu toate ca ar trebui postat pe toate situ-rile.

multumesc

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)
Penalitati bancare ContSters79575 ContSters79575 Buna ziua! Am contractat un imprumut la RBS si luna trecuta nu am platit rata integral. Pentru acea diferenta am primit o penalizare de 15 euro( de parca ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala a unui contract de leasing teona_m teona_m Clientul a incheiat un contract de leasing cu o firma in urma cu 15 luni, a platit avansul cerut in momentul incheierii contractului, n-a platit pana acum nici ... (vezi toată discuția)