avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Denuntare unilaterala a unui contract de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Denuntare unilaterala a unui contract de leasing

Clientul a incheiat un contract de leasing cu o firma in urma cu 15 luni, a platit avansul cerut in momentul incheierii contractului, n-a platit pana acum nici macar o rata, acum doreste denuntarea unilaterala a contractului...numai ca, in contract sunt prevazute in aceasta situatie penalitati de 20% din valoarea contractului in cazul in care-l denunta inainte de termen. In contract este stipulat faptul ca daca timp de 2 luni clientul nu plateste ratele, firma ar fi trebuit sa rezilieze contractul unilateral. In afara de intelegerea amiabila a partilor, ce alte solutii legale ar fi pt ca clientul sa nu plateasca aceste penalitati? S-ar putea lega de faptul ca firma ar fi trebuit sa rezilieze contractul pt neplata ratelor timp de 2 luni?
Cel mai recent răspuns: ContSters93643 , utilizator 08:52, 24 Iunie 2009
ajunge in aceeasi situatie. E foarte dificil sa ajungi la o intelegere inainte de termen. Din punct de vedere al costurilor.
Ar putea invoca abuziva clauza legata de penalitati? Ma gandeam sa ne folosim de legea 193/2000 pv clauzele abuzive dintre comercianti si consumatori.
Nulitatea unei clauze contractuale nu atrage nulitatea contractului. Chiar daca nu achita penalitati, achita ratele si dobanzile. Cititi cu atentie contractul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom prematur miki72 miki72 Buna ziua In luna mai 2013 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie,internet si televiziune cu Romtelecom pe o perioada de 24 luni (factura ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)